Stadshistorie

Gemeente Helmond neemt in 1923 het kasteel als stadhuis in gebruik. Enkele ruimtes in het kasteel zijn dan oudheidskamer waar je historische objecten en kunstvoorwerpen kunt zien. Museum Helmond opent in 1982 de deuren, de kunst uit de oudheidskamer is vanaf nu museumkunst.

Kunst 

De kunstverzameling beslaat vandaag de dag ruim 5000 inventarisnummers, de topstukken zijn te zien in de kelder en op de eerste etage van het kasteel. De objecten zijn verbonden aan de geschiedenis van Helmond en die van het kasteel en zijn bewoners en gebruikers. In de collectie Stadshistorie verzamelt het museum ook kunstvoorwerpen vervaardigd door Helmondse kunstenaars of kunstnijveraars.

Middeleeuwen

De Stadshistorie kunst bestaat uit gebruiksvoorwerpen, schilderijen, sculpturen, tekeningen en prenten, foto's, boeken, tijdschriften en archeologische voorwerpen. Het is de grootste en ook meest veelzijdige collectie op historisch gebied in Helmond. De datering van de objecten loopt uiteen van de prehistorie tot de 21e eeuw. Bijzondere en unieke stukken zijn de archeologische objecten uit de hoge middeleeuwen.
reset
Plak deze code in uw blog of site:
steunons