Kom speuren!


Verkleed als ridder of prinses, of gewoon als zichzelf, kunnen kinderen naar hartelust speuren in de kelders van het kasteel. Leuk voor in de vakantie om samen met het gezin te doen. 

Schildjesroute

Vraag een ridderschild bij de balie en ontdek alle geheimen over dit kasteel. Want hoe bouw je een kasteel, wie woonden er, en wat aten ze in de middeleeuwen? Je leert het allemaal via je schildje. Hoe werkt het? Met je schildje loop je de diverse ruimtes door. In iedere ruimte vind je een plek waar je het licht op je schild kunt vangen. En voila! daar verschijnt de opdracht. Heb je alle vragen goed beantwoord? Dan word jij tot ridder geslagen!

Kasteelgames

Ben je klaar met de schildjesroute? Ga dan lekker spelen in de Kasteelgang, bij de balie. Hier kun je via allerlei leuke spellen en games uitvinden hoe je een kasteel bouwt en waar dit het beste kan. Ook kun je hier de middeleeuwse kasteelheer Jan van Berlaer eten geven. Ojee, zorg ervoor dat hij geen boer laat! Want dat betekent dat je hem eten geeft wat hij niet lust of kent.

Gratis speurtocht

En dan ligt er uiteraard ook een speurtocht voor je klaar. Vraag 'm aan bij de balie van het kasteel. Volg de vragen, test je kennis en dan word je hiervoor beloond!

Openingstijden en entree

Kijk hier voor de openingstijden en hier voor toegangsprijzen.


Plak deze code in uw blog of site:
word vriend