Vier je kinderfeestje in het kasteel


Want daar komen oude en spannende verhalen tot leven. Hoe is het eigenlijk om 600 jaar geleden op een kasteel te wonen? Tijdens jouw feestje leer je meer over hoe een kasteel gebouwd wordt, wie er wonen, wat ze eten en drinken en wat ze op een dag allemaal doen. Maar ook leer je hoe een kasteel aangevallen en verdedigd wordt. En hoe komt een kasteelheer aan zoveel geld om zo'n groot kasteel te bouwen en te onderhouden? Je ontdekt het in het kasteel van Helmond.

Kies jouw kinderfeestje:

Kinderfeest 1:  weet jij hoe zwaar het is om ridder te zijn?

Weet je hoe zwaar het is om ridder te zijn? Til maar eens een zwaard op en zet die helm op je hoofd.. poehpoeh! Wil je weten wat de kasteelbewoners eten en hoe hun tafelmanieren zijn? En welke straf krijg je als gevangene eigenlijk in de middeleeuwen? Enig idee wat een prikslee is? Beleef en ontdek het met je vriendjes in de kelders van het kasteel.

Dit krijg je allemaal: entree museum, kinderspeurtocht, ranja en kasteelkoek voor de kinderen, koffie/thee voor de begeleiders, cadeautje voor de jarige en een kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

Duur: ca. 1,5 uur

Prijs: €5,50 per persoon.

Je kunt uiterlijk tot 15.30 uur starten met het kinderfeestje

Kinderfeest 2:  tover jezelf om tot jonkvrouw of ridder!

Samen met de kasteelgids loop je met je vriendjes en vriendinnetjes via de wenteltrappen naar de tweede verdieping van het kasteel. Hier worden jullie omgetoverd tot jonkvrouw of ridder. Vervolgens bezoek je de prachtige kasteelzalen en luister je naar de bijzondere verhalen over het kasteel en zijn bewoners. Daarna staat er een lekker glaasje ranja uit het vat en een kasteelkoek klaar in het kasteel café. Goed uitgerust? Ga op zoek naar de schatten van het kasteel… Via de schildknapenroute (vanaf 7 jaar) of speurtocht (4 tot 6 jaar). Superspannend!

Dit krijg je allemaal: entree museum, rondleiding in middeleeuwse kleding, kinderspeurtocht, ranja en kasteelkoek voor de kinderen, koffie/thee voor de begeleiders, cadeautje voor de jarige en een kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

Duur: ca. 2 uur. Start voor 15.00 uur.

Prijs: €8,50

Je kunt tot uiterlijk 15.00 uur starten met het kinderfeestje

Kinderfeest 3: versier je eigen ridderhelm of prinsessenhoed

Wat is een ridder zonder helm? En een jonkvrouw zonder prachtige hoed? Je eigen stoere ridderhelm of vrolijke prinsessenhoed versieren, dat kan bij dit feestje! Je begint eerst met een kasteelspeurtocht door de kelders. Daarna krijg je in het kasteelcafé een glaasje ranja met kasteelkoek. Steek dan je handen uit de mouwen en ga aan de slag met je eigen helm of hoed.

 

Dit krijg je allemaal: een ridderhelm/prinsessenhoed, entree museum, kinderspeurtocht, ranja en kasteelkoek voor de kinderen, koffie/thee voor de begeleiders, cadeautje voor de jarige en een kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

 

Prijs: €8,50 per persoon

Je kunt tot uiterlijk 15.00 uur starten met het kinderfeestje

Kinderfeest 4: schilder je eigen wapenschild,

Ontmoet de eerste kasteelheer van dit kasteel en bouw je eigen burcht! Ontdek alles over het leven op het kasteel en steek daarbij lekker je handen uit de mouwen. Je begint met een spannende speurtocht door de kelders van het kasteel. Van al dat speuren krijg je natuurlijk honger en dorst, daarom staat er ranja en kasteelkoek in het kasteelcafé voor jullie klaar. Beschilder vervolgens je eigen houten wapenschild en neem 'm mee naar huis!

Dit krijg je allemaal: een wapenschild, entree museum, kinderspeurtocht, ranja en kasteelkoek voor de kinderen, koffie/thee voor de begeleiders, cadeautje voor de jarige en een kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

Duur: ca. 2 uur. Start voor 15.00 uur.

Prijs: €12,50 per kind. Volwassenen betalen 8,50 per persoon.

 

Kinderfeestje boeken

Wil je meer informatie of een kinderfeestje boeken? Klik hier en vul het formulier in.

 

Algemene voorwaarden

- het museum organiseert kinderfeestjes op woensdag- en zaterdagmiddag en in de vakanties

- de prijzen gelden voor kinderen en volwassenen tenzij anders vermeld

- geen minimum of maximum aantal deelnemers

- kinderen verblijven onder begeleiding van een volwassene in het museum

- betalen kan contant of met PIN op de dag zelf

- kostenloos annuleren kan tot 24 uur van tevoren, annuleer je later dan tot 24 uur van tevoren, dan wordt het bedrag in rekening gebracht

  


Plak deze code in uw blog of site:
word vriend