Bezoek het Nationaal VR Museum 25 april 2017


Heb jij het Nationaal VR Museum al bewonderd? Dat kun je bij Museum Helmond in de Kunsthal en natuurlijk bij vele andere musea in het land. 

Wat is dat?

Het Nationaal VR Museum is bedacht en ontworpen door de Museumvereniging, de overkoepelende vereniging voor musea. Waarom? Nou, om de vele kunstschatten die ons land rijk is onder de aandacht van de museumbezoeker te brengen. 

probeer uit: de VR bril

Hoe kun je het bezoeken?

Je bekijkt het via de Virtual Reality bril die in de Kunsthal op je wacht. Lees de gebruiksaanwijzing goed door en ga lekker zitten. De bril werkt overigens op je eigen smartphone, het museum heeft hiervoor geen eigen mobiel beschikbaar. Het zal wel niet gebeuren maar we moeten het wel even aangeven: voor eventuele schade aan je smartphone is het museum niet aansprakelijk. 

Wat ga ik zien?

Je gaat in ieder geval 'rondvliegen' boven Nederland. Om je heen kijkend (beweeg je hoofd maar lekker naar links en rechts en om je heen, want dan zie je veel) zie je de drie Gouden Pronkstukken uit de Nationale Museumweek. Zoals onze eigen gouden Ploeger van ruim 10 meter hoog! Na zo'n 1,5 minuten zie je zuilen met provincienamen. Je kiest er een van jouw keuze door met je ogen te focussen op het radartje. Als het radartje een cirkel is geworden, dan zoomt deze in op de naam van jouw provincie. Je kunt door te focussen (op het radartje) verder klikken op kunstwerken van jouw keuze, of de belevenig opnieuw starten.

Kom je er niet uit?

Vraag dan de baliemedewerker om hulp. Hij of zij kan je ondersteunen. Je kunt zo lang als je wilt de bril uitproberen, maar het is natuurlijk wel zo fijn om de andere bezoekers ook de kans te geven het Nationaal VR Museum te bewonderen. 

Veel plezier!

archieftentoonstelling
Plak deze code in uw blog of site:
word vriend