Doe mee met VO project Flash! in de Kunsthal


In de Kunsthal verwelkomen we in januari en februari leerlingen van het Voortgezet Onderwijs die de prachtige tentoonstellingen van Yinka Shonibare MB en Vlisco bezoeken in het kader van onderwijsproject FLASH!

Digitaal tijdperk

Belangrijke gebeurtenissen, verhalen, mooie momenten leggen we graag vast met onze camera: FLASH! We zitten in een digitaal tijdperk waarin er beelden in overvloed zijn. Maar hoe kijken we naar de beelden, naar kunst, hoe selecteren we deze beelden, wat zit er allemaal verstopt in de stoffen van Vlisco?

Vraagstukken

Flash! zit vol met vraagstukken en tegenstrijdigheden zoals ook het werk van Yinka Shonibare MBE. Niets is wat het op het eerste gezicht lijkt.. Een Flashgeheugen is namelijk juist een niet-vluchtig geheugen. De data, het DNA van de Vlisco, het staat voor 170 jaar aan ambacht, inspiratie en kwaliteit die we graag met de jongeren uit Helmond en omstreken delen.

Toelichting & Izitravel

Hier vind je de docentenhandleiding over Flash! met alle uitleg. Bekijk ook de Flash! Vlisco animatie film opdracht 4. En kijk hier voor de toelichting op de tentoonstelling over het werk van Shonibare. Leuk om te zien: Klokhuis besteedde ook aandacht aan Vlisco. Bekijk hier de handleiding voor Izitravel.

zie ook


Plak deze code in uw blog of site:
word vriend