Kunsthal Helmond

For our English speaking guests, please scroll below

Museum Helmond is gevestigd op twee museumlocaties: in Kasteel Helmond en in de Kunsthal Helmond. In deze moderne kunsthal presenteert het museum tijdelijke fotografie- en kunsttentoonstellingen voor de diverse doelgroepen.

Kunsthal

De moderne hal maakt deel uit van het Boscotondocomplex in hartje stad. Boscotondo is de Italiaanse naam voor rond bos. De architect heeft de huizen in een ronde gebouwd, met daarbinnen een plein met bomen.

Adolfo Natalini

Het complex is ontworpen door de Italiaanse architect Adolfo Natalini die de behuizingen liet bouwen van onze museumlocatie, het bestuurscentrum van Gemeente Helmond, bioscoop Pathe en de woningen van het Casatondo complex.

Kap van brons

De Kunsthal valt aan de buitenkant vooral op door de hoge cilindervormige entree met een bijzondere bronzen kap. Het gebouw bestaat uit twee verdiepingen. Deze zijn met elkaar verbonden door een wenteltrap, omhuld door een glazen wand.

De afmetingen

Op de begane grond van de Kunsthal bevindt zich een tentoonstellingszaal van 200 à 250 m2. De eerste verdieping is vrijwel geheel gereserveerd voor tijdelijke tentoonstellingen en beslaat 600 à 650 m2. Ook zijn er in de hal twee grote depots en een werkplaats voor tentoonstellingsprojecten.

Kunsthal Helmond

The impressive building that accommodates the Kunsthal Helmond is a place worth seeing in itself. The cylinder-shaped entrance with a bronze roof looks out across the square and flares out in an inviting, playful manner. The Kunsthal is an extraordinary design by the Italian architect Adolfo Natalini and is part of the Boscotondo complex.

The focus is on temporary exhibitions with varying themes. The themes are usually related to the museum collections (Man and WorkandModern and Contemporary Art), they are refreshing and varied and always relate to art, photography and the person behind these.

Plak deze code in uw blog of site:
word vriend