5 juni is het weer Kastelendag! 5 juni 2017

Kasteel en Kunsthal

Kom op 5 juni naar Museum Helmond en vier met ons de landelijke dag van het kasteel! De beide locaties, kasteel en Kunsthal, zijn op deze dag geopend van 11.00-17.00 uur.

50% korting

Speciaal voor de landelijke dag van het Kasteel betaal je slechts de helft voor een entreekaartje. Dit geldt voor volwassenen en kinderen.

Troubadour

In het kasteel bleef je het bijzondere zingen en muziek van troubadour Lucas Florent. Ook kun je de laatste heer van het kasteel, Wesselman van Helmond, in hoogsteigen persoon een handje geven!

Museumgids

Met de museumgidsen binnen handbereik kom je alles te weten over het verhaal van dit kasteel. Zij vertellen je wat er in de eeuwen is gebeurd en hoe de kasteelbewoners er woonden.

Kids

Voor de kleine bezoekertjes staat er een verkleedpartij in middeleeuwse outfit op stapel! Kom lekker knutselen! Maar ze kunnen natuurlijk ook een echt wapenschild, ridderhelm of prinsessenhoed versieren in de raadzaal van het kasteel op de eerste verdieping.

Spellen

Je uitleven op middeleeuwse spellen kan op het binnenplein van het kasteel. Stop je hoofd in een schandpaal bijvoorbeeld, of gooi de ballen lekker hard om in de kraam. Ook kunnen de kids deelnemen aan de schildknapenroute of een speurroute doen in de kelders van het kasteel.

Leef je uit met de middeleeuwse spellen!

Kasteelcafe

In het sfeervolle kasteelcafé kun je even bijkomen onder het genot van een lekkere kop koffie en appelgebak. Ook kun je er een heerlijk broodje nuttigen of zelgemaakte soep van de dag.

Kunsthal

Een paar minuutjes lopen van het kasteel vandaan, na een korte oversteek over de Zuid-Willemsvaart, ben je aanbeland bij de Kunsthal, de tweede locatie van Museum Helmond. In het moderne gebouw aan het F.J. van Thielpark 7 kun je twee prachtige tentoonstellingen bewonderen: 'Werk voor een betere wereld', met kunst van beroemde Stijlgenoten als Bart van der Leck, Lou Loeber, Johan van Hell en Peter Alma' en 'Photographs from the east' van de beroemde Amerikaanse Magnumfotograaf Steve McCurry. Een van zijn hoogtepunten te zien in de Kunsthal, is het  bijzondere en indringende protret van het Afghaanse meisje met de groene ogen dat in 1985 belandde op de cover van National Geographic.

Parkeren & openbaar vervoer

Parkeren kan vlakbij de twee locaties, o.a. in de Boscotondo parkeergarage (locatie Kunsthal) en onder de luchtbrug de Traverse (locatie Kasteel). Ook met het openbaar vervoer zijn de beide locaties goed te bereiken. Het is circa 10-15 minuten lopen naar het kasteel en de Kunsthal. Vanaf het station volg je dan de zwarte VVV bordjes.

Plak deze code in uw blog of site:
word vriend