BrabantNacht 23 t/m 24 september 2017

Kasteel Helmond

Nog even en BrabantNacht gaat van start! Op 23 september is de grootste waterburcht van Nederland, Kasteel Helmond, geopend van 19.00-24.00 uur. De toegang is gratis. Overal in Brabant is er van alles te doen. Zo ook in Helmond. 

Programma

In het kasteel word je ondergedompeld in het bijzondere kasteelverhaal. Je maakt kennis met de illustere bewoners en families van de 14e eeuwse waterburcht die midden in hartje Helmond staat. In de late avonduren zijn de lichten gedimd en branden de fakkels.

Tijdens dé nacht van het Brabantse land, waaraan diverse (kunst)disciplines in verschillende Brabantse steden meedoen, is er nog veel meer te beleven dan bijna 700 jaar geschiedenis alleen. Graffiti kunstenaars op het voorplein van het kasteel wachten de bezoekers op. Er is live muziek van DJ Caz en de Helmondse band De Feliciano's. Bovendien is een bezoek aan Kasteel Helmond tijdens BrabantNacht een uitje voor het hele gezin. De kids kunnen naar hartenlust speuren in de kasteelkelders terwijl de ouders of opa's en oma's lekker proeven in het kasteelcafé.  

Deze avond kun je dit beleven: 

  • 'Secret of the senses'

In de Festival Escape room op de kasteelzolder worden alle zintuigen ingezet om de geheime code te kraken…

Te doen van 20.-24.00 uur, maximaal 4 personen per groep, duur circa 20 minuten, kosten: 4,50 euro per persoon. Kinderen t/m 12 jaar onder eigen begeleiding van 2 personen.

  •  Speuren in de kelders

Voor kinderen is er in de kasteelkelder een speurtocht met zaklamp. Te doen tussen 19.-24.00 uur, duur: 30 min. De speurtocht kost 2,50 euro per kind. Dit is inclusief een glaasje ranja kasteelcafé, ook krijg je een kasteelvlag mee naar huis.

Meer weten over het programma van het museum die nacht? Kijk hier voor meer informatie en boekingen.

Parkeren

Kasteel Helmond is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en de auto. Ga je met de trein dan stap je uit op station Helmond, vanaf daar volg je de ANWB borden. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar het kasteel. Parkeren kan vlakbij, op circa 50 meter loopafstand van het kasteel is parkeergelegenheid (onder de Kasteel Traverse).

BrabantNacht is een initiatief van VisitBrabant en partners waaronder Helmond Marketing. Plak deze code in uw blog of site:
word vriend