Herfstuitje: bezoek Kasteel Helmond 14 t/m 29 oktober 2017

Kasteel Helmond

Op zoek naar een leuk en leerzaam uitje in de herfstvakantie? Kom naar Kasteel Helmond en maak kennis met de kasteelbewoners. Opa's en oma's opgelet: je krijgt 50% korting op een toegangskaartje als je met je kleinkinderen langs komt!

In de herfstvakantie van 14-29 oktober is het feest op kasteel Helmond! Je kunt elke dag spelen en speuren in het kasteel. Voor alle leeftijden zijn er speurtochten te maken in de kelders en de middeleeuwse spellen op het binnenplein staan voor je klaar.

Wat eet een kasteelheer..?

Bezoek ook de Kasteelgang, bij de balie naar links. Hier  kun je voelen hoe zwaar het is om ridder te zijn en door het spelen van een game kom je te weten wat een kasteelheer allemaal at en hoe hij jaagde. Ook kun je je eigen kasteel bouwen. Alle kinderen krijgen na afloop van het kasteelbezoek een attentie mee naar huis.

Ga op pad met een kasteelbewoner!

Op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 oktober tussen 13.00-15.30 uur vertelt de kasteelvrouw over de mooie plekjes in het kasteel, en hoor je verhalen over de bewoners. Zoals de pas 9 jarige Isabella die moet trouwen met een man die wel haar vader kan zijn!

Op tour door het kasteel

Wil je een tour door het héle kasteel gehuld in middeleeuwse kleding? Dat kan ook. Loop dan om 14.00 uur mee met de kasteelgids. Deze tour duurt 1 uur. Te doen op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 oktober om 14.00 uur. Kosten zijn €3,00 per kind, dit is excl. museumentree.

Kom lekker smullen!

In het Kasteelcafé kunnen kinderen een speciaal WIFI smularrangement bestellen. Ja echt! Dit is een high tea boor kids met allerlei lekkernijen van de letters van de WIFI. Wel eerst de code kraken! Dit smularrangement is elke dag verkrijgbaar, reserveren mag maar is niet verplicht. Papa's en mama', opa's en oma's: ook voor jullie zijn er diverse lunchgerechten en lekkernijen te verkrijgen.

De Opa's en oma's 50% korting

Ben je opa of oma? En kom je samen naar het kasteel met minmaal 1 kleinkind? Dan hebben jullie geluk! Zowel opa als oma ontvangt 50% korting op de entreeprijs van het museum. De 'Opa en oma actie' is geldig van 14 t/m 29 oktober.

Openingstijden en tarieven

Museum Helmond, Kasteel Helmond en de Kunsthal, is geopend in de herfstvakantie van dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en op zaterdag en zondag van 12.00-17.00 uur.

Voor een bezoek aan het museum gelden de reguliere toegangsprijzen, behalve als je meedoet met de Opa en oma actie (50% korting op de museumentreeprijs):

Volwassenen: 10,00 euro

Museumkaarthouders en kinderen t/m 3 jaar: gratis

Kinderen 4 t/m 8 jaar: €4,50 inclusief speurtocht en attentie

Vakantierondleiding in middeleeuwse kleding: 3 euro per persoon excl. museumentree.

***Plak deze code in uw blog of site:
word vriend