Mondriaan tot Dutch Designjaar 19 april 2017

Kunsthal

Ook Museum Helmond doet mee met het 'Mondriaan tot Dutch Designjaar' met onder andere de tentoonstelling 'Werk voor een betere wereld' vanaf 4 april t/m 27 augustus. Het museum presenteert kunst van Stijlgenoten als Bart van der Leck, Peter Alma, Lou Loeber, Johan van Hell en anderen.

unnamed

De Stijl

Het is precies honderd jaar geleden dat de Nederlandse kunststroming De Stijl het licht zag. Om deze mijlpaal te vieren is 2017 door NBTC-Holland Marketing, Den Haag, Leiden, Utrecht, Gelderland, Drachten en Brabant uitgeroepen tot het jaar van 'Mondriaan tot Dutch Design'. Brabant speelt daarop in via een speciale programmering. Na de succesvolle activiteiten rondom Vincent van Gogh in 2015 en Jheronimus Bosch in 2016, nu dus ruim baan voor het Mondriaan tot Dutch Design jaar!

Design ontdekken in Brabant

In de programmering voor 2017 slaat Brabant een brug tussen het erfgoed van De Stijl en hedendaags design. Steden, vooraanstaande musea en locaties in onze provincie werken samen om een uniek inzicht te geven in de wereld van Dutch Design. Bezoekers komen direct in aanraking met het ontwerp- en productieproces dat zo kenmerkend was voor De Stijl en nog steeds is voor Dutch Design: toegankelijk, onconventioneel en vaak vol humor. Ze kunnen een kijkje nemen in de wereld van wereldberoemde Nederlandse designers van Brabantse bodem zoals Piet Hein Eek en Maarten Baas en bijzondere museale collecties ontdekken. Daarnaast kunnen bezoekers ook zelf aan de slag met design en creatie in tal van professionele werkplaatsen. Kijk hier voor het complete overzicht.

Over VisitBrabant

VisitBrabant is de marketingorganisatie voor de Brabantse vrijetijdseconomie met visitbrabant.nl als hét toeristisch startpunt voor een bezoek aan Brabant. Hier vindt de bezoeker volop informatie en inspiratie voor een dagje uit of vakantie in Brabant. VisitBrabant zet samen met de leisuresector, overheden en koepelorganisaties Brabant stevig op de kaart als meest gastvrije en innovatieve regio van Europa. Zodat meer bezoekers naar Brabant komen, die hier ook langer verblijven en meer besteden. VisitBrabant wordt gefaciliteerd door de Provincie Noord-Brabant om de vrijetijdseconomie een impuls te gevenPlak deze code in uw blog of site:
word vriend