Museumkidsweek 14 t/m 29 oktober 2017

Kasteel Helmond

Kom langs tijdens de Museumkidsweek van 14 t/m 29 oktober bij Kasteel Helmond. Je kunt er speuren met het gezin en allerlei leuke en leerzame spellen doen:

Schildjesroute

Pak een schild bij de balie, ga op toer door de dondere kasteelkelders, vang het licht en voila! wat leer jij veel over het kasteel en zijn bewoners. De vragen allemaal goed? Dan word jij tot ridder geslagen door de enige echte kasteelheer Jan van Berlaer!

Doe de schidjesroute

Verkleed je als een echte middeleeuwer

In de Kasteelgang kun jij je uitdossen met ridderhelm en zo'n ijzeren hemd. Dat is zwaar zeg!

Lachen gieren brullen

Geef de kasteelheer te eten

Maar pas op, hij vindt echt niet alles lekker....en dan laat hij misschien wel een boer. Echt waar! In de Kasteelgang kun je naast deze leuke eetgame een kasteel bouwen. Want waar bouw je dat eigenlijk en waar precies. Je leert het in Kasteel Helmond.

Geef de kasteelheer te eten!

Schiet jij raak? Probeer het zelf...

076

In de kasteelkelders leer je alles over hoe je een kasteel bouwt, waar je dit doet en hoe je je bijvoorbeeld verdedigt tegen de vijand. Ga boogschieten, schiet jij raak?

Bezoekinfo

  • Kasteel Helmond is geopend op di-vrij van 10.00-17.00 uur en op za-zo van 12.00-17.00 uur. 
  • Een entreekaartje inclusief de hierboven genoemde activiteiten zijn gratis voor kids t/m 3 jaar. Vanaf 4 jaar betaal je 4,50 euro voor een entreeticket inclusief de hierboven genoemde activiteiten. Een ticket voor volwassenen is 10 euro. Museumkaarthouders en Vrienden van het museum hebben gratis toegang. 
  • Een entreekaart voor het kasteel geeft ook toegang tot de Kunsthal, de andere museumlocatie, op minder dan 5 minuten lopen van het kasteel. 
  • Betaald parkeren kan op 3 minuten lopen van het kasteel (onder de Kasteel-Traverse). 
  • Met de trein? Stap uit op station Helmond en volg de borden. Het is ongeveer 10 minuten lopen naar Kasteel Helmond. 


Plak deze code in uw blog of site:
word vriend