Nacht van Cultuur 14 t/m 15 oktober 2017


Hét Helmondse event 'Nacht van Cultuur' vindt dit jaar plaats op 14 oktober van 19.00-02.00 uur bij bibliotheek Helmond-Peel. Bezoekers gaan er veel verrassends zien: theater, muziek, cabaret, (beeldende) kunst, dans, literatuur, film, kunsteducatie én de Helmondse eigenzinnigheid.

Gratis toegang

Nacht van Cultuur wordt georganiseerd door vijf culturele instellingen in Helmond: Bibliotheek Helmond-Peel, Theater Speelhuis, Cacaofabriek, Kunstkwartier en Museum Helmond. Zij slaan op deze avond hun handen ineen voor een programma vol synergie tussen professionele- en amateurkunsten. De toegang is gratis. Geschikt voor alle leeftijden.

Museumprogramma

Ieder jaar rouleert de gastlocatie. Dit jaar is de bibliotheek de ontvangende partij van de leukste en meest bijzondere culturele kunstjes voor jong en oud(er) in Helmond.

Museum Helmond verzorgt er zijn aandeel in het programma die avond en nacht. Zo zijn er de Vrolicke Cockinnen die live middeleeuwse  hapje bereiden. Dat is smullen!

De Vrolicke Kockinnen

Ook kun je een virtueel kijkje nemen in de huiskamers van bijzondere Helmonders door middel van Virtual Reality. De hamvraag die opdoemt: wie zou hier wonen?

Er is videokunst te bekijken en stadskunstenaar Rocco Verdult gaat in gesprek met bezoekers over vreemde objecten die zich bevinden in een speciale vitrine De Sokkel. En wie het juiste antwoord op zijn vraag heeft, wint iets leuks.

Voor  kinderen is er de kinderparking van kunstenaDick Verdultar Dick Verdult.  

Op dit interactief hobbelpaard met boksbal en fitnesstoestel omgeven door autobanden en reclameposters, leven kinderen zich lekker uit. Dit is kunst die je lekker mag aanraken!

Dan is er nog de videocompilatie van Robert Arnold, The Morphology of desire, bestaande uit filmopnamen van boekomslagen van een bouquetreeks. Zo laat hij zien op vermakelijke wijze hoe wij westerlingen verlangens vertalen in stereotiepe plaatjes en teksten.

Programma deelnemers

Voor de programma's van de andere culturele instellingen: kijk op de diverse websites voor de programmering van de instellingen die avond.

 

  Nacht van CultuurPlak deze code in uw blog of site:
word vriend