Nationale Museumweek 3 t/m 10 april 2017

Kunsthal

De Nationale Museumweek staat voor de deur! In de week van 3 t/m 9 april kun je allerlei leuke en interessante activiteiten bijwonen in de Kunsthal: 

  • Instaprondleiding door conservator Annemieke Hogervorst bij de expositie 'Werk voor een betere wereld'. Deze tentoonstelling is opgenomen in het landelijke programma Mondriaan tot Dutch design jaar 2017.

Vrijdag 7 april 11-12uur, kosten: 2 euro p.p. exclusief toegang tot het museum.

  • Instaprondleiding door conservator Frank Hoenjet bij de foto tentoonstelling 'Steve McCurry, Photographs from the east' 

Zondag 9 april 14.30-15.30uur, kosten 2 euro p.p. exclusief toegang tot het museum.

  •  Instaprondleiding door de museumgids bij de tentoonstelling 'Steve McCurry, Photographs from the east'

Dinsdag 4 april, woensdag 5 april, donderdag 6 april 14.30-15.30uur. Kosten: 2 euro p.p. exclusief toegang tot het museum.

  •  Kijkje achter de schermen in het depot door museumdirecteur Marianne Splint

Dinsdag 4 april en donderdag 6 april 13.30-14.30uur. Kosten: 2 euro p.p. exclusief toegang tot het museum. Aanmelden is verplicht, stuur een email voor uiterlijk 3 april naar r.vermeer-kelders@helmond.nl. Maximaal 12 personen.

  •  Restauratie op zaal

Op dinsdag 4 april en woensdag 5 april tijdens openingstijden van het museum. Toegang: entreeticket museum. De restauratie aan schilderijen uit de museumcollectie wordt uitgevoerd door Bianca van Velzen van Stichting Restauratie Atlier Limburg (SRAL). Tijdens de restauratie vertelt ze over de werkzaamheden, ook is er ruimte om vragen te stellen.

  • Onthulling 'Gouden Pronkstuk' op het Havenplein in Helmond

Op donderdag 6 april wordt om 16.00 uur het Gouden Pronkstuk officieel onthuld op het Havenplein. De Ploeger, MeunierDe Ploeger van de Belgische kunstenaar Meunier, dit beeld is een topstuk uit de collectie Mens en Werk, is uitgekozen tot Gouden Pronkstuk door de Nationale Museumvereniging voor de Nationale Museumweek. Dat betekent dat De Ploeger straks 12 meter hoog en van goud (piepschuim met stalen constructie, goud gespoten) is!

Bekijk het originele werk (bijna 60 cm groot) van 3 t/m 9 april in de Kunsthal. Het bronzen beeldje is prachtig, realistisch uitgebeeld met een zekere robuustheid.

  • Lezing

Marieke Jooren is kunsthistorica bij o.a. Van Goghmuseum en ook heeft zij de Peter Alma tentoonstelling samengesteld bij Museum Arnhem. Jooren geeft een lezing over Peter Alma en zijn relatie tot De Stijl op donderdag 6 april van 19.30-20.10 uur in de Kunsthal. Heb je interesse? Dan graag aanmelden uiterlijk 30 maart bij Roos Vermeer via r.vermeer-kelders@helmond.nl. Kosten: 10 euro p.p. Dit is inclusief een kop koffie/thee en een bezoek aan de tentoonstelling 'Werk voor een betere wereld'.

  • Kunsthal geopend tot 21.00 uur

Op 6 april is de Kunsthal geopend tot 21.00 uur, je kunt dan twee prachtige tentoonstellingen bewonderen over fotografie van de beroemde fotograaf Steve McCurry en een expositie over De Stijl. Toegang op basis van een museumticket.

  • Kop koffie (niet gratis) met gratis 'gouden lekkernij' verkrijgbaar in het Kasteelcafé, locatie kasteel (Kasteelplein 1).

De actie gratis 'gouden lekkernij' is geldig van 4 t/m 9 april, bij een consumptie. Ook voor kinderen verkrijgbaar, bij een glas limonade.

 

Er is veel landelijke aandacht rondom de Nationale Museumweek. Zo besteedt het programma Man en Kunst (NPO2) hier speciaal aandacht aan tijdens de week.  Meer informatie over de Nationale Museumweek vind je hier.

  Plak deze code in uw blog of site:
word vriend