Ons Brabant Festival 29 september t/m 1 oktober 2017

Kasteel Helmond

Het Ons Brabant Festival staat in het teken van het Brabander-zijn, van de Brabantse cultuur, taal, streekgerechten en geschiedenis. In het erfgoedcollege dat op zondagmiddag 1 oktober plaatsvindt in Kasteel Helmond, wordt ingegaan op de vraag waar Ons Brabant voor staat.

In debat met het publiek

Het erfgoedcollege bestaat uit een presentatie en een debat met het publiek. Wouter Loeff en Jos Swanenberg van Erfgoed Brabant geven een presentatie over Brabant en de Brabantse identiteit. Hoe is het denkbeeld van het gezellige, gemoedelijke, bourgondische, Roomse Brabant ontstaan? En wat betekent Brabant tegenwoordig? Er is alle ruimte voor het publiek om zijn mening te geven of vragen te stellen over de besproken onderwerpen.

Arrangementen

Speciaal voor Ons Brabant Festival zijn er twee aanbiedingen voor bezoekers ontwikkeld. Zo kun je bijvoorbeeld voorafgaand aan het erfgoedcollege deelnemen aan een Brabantse lunch of meedoen met een leerzame rondleiding door de grootste waterburcht van Nederland:

  • Gratis deelname aan het Helmond Erfgoedcollege op zondag 1 oktober van 15.00-16.30 uur. Aanmelden is verplicht via info@erfgoedbrabant.nl onder vermelding van Helmond Erfgoedcollege. Je wordt ontvangen om 15.00 uur met koffie en thee.
  • Deelname aan de Brabantse lunch en rondleiding op zondag 1 oktober. Je wordt ontvangen om 12.45 uur op het kasteel, om 13.00 uur volgt de rondleiding en de lunch. Om 15.15 uur kun je deelnemen aan het Erfgoedcollege. De kosten hiervoor zijn 10 euro per persoon. Aanmelden via info@erfgoedbrabant.nl onder vermelding

Over Erfgoed Brabant

Erfgoed Brabant is een stichting die de waarde en waardering voor de zaken die we bewust of onbewust van onze voorouders hebben overgeleverd gekregen wil koesteren, bevorderen en doorgeven. Dat doet de stichting voor mensen die actief zijn in de erfgoedsector, om ze nog beter hun werk te kunnen laten doen, maar ook door mensen op laagdrempelige en verrassende wijze te laten kennismaken met hun erfgoed. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jos Swanenberg via josswanenberg@erfgoedbrabant.nl

 Plak deze code in uw blog of site:
word vriend