Presentatie Thorsten Brinkmann 20 december 2016 t/m 22 oktober 2017


De Duitse kunstenaar Thorsten Brinkmann (1971) presenteert nog t/m 22 oktober zijn installatie La Vie en RoseRock (2013) in de torenruimte op de tweede verdieping van het kasteel.  Zijn werk onderzoekt op humoristische wijze historische en literaire figuren of momenten in de kunstgeschiedenis.

IMG 1587

Wagner

La Vie en RoseRock is geïnspireerd op het privéleven van de negentiende-eeuwse Duitse componist Richard Wagner en een van zijn bekendste opera's 'Der Ring des Nibelungen'. De bezoeker waant zich in de geheime kamer met roze muren in Wagner's Hause Wahnfried en maakt niet alleen kennis met de personages uit 'Der Ring', maar ook met markante details uit het leven van Wagner. De installatie was eerder te zien in New York, Düsseldorf en Wagner's geboorteplaats Leipzig.

Serieverzamelaar

Thorsten Brinkmann staat bekend als serieverzamelaar. Hij struint kringloopwinkels en rommelmarkten af op zoek naar interessante voorwerpen. Deze objecten gebruikt hij vervolgens in barokke zelfportretten en installaties, waarbij de objecten hun oorspronkelijke functie verliezen. Brinkmann

Zo figureert hij zelf in de meeste van zijn portretten. Hij is onherkenbaar doordat afgedankte emmers of andere voorwerpen zijn hoofd bedekken. Ook is hij gekleed in gevonden lappen stof. Daarnaast gebruikt Brinkmann de objecten in ruimte vullende installaties, zoals bij La Vie en RoseRock. Hierdoor schept hij een nieuwe werkelijkheid. Plak deze code in uw blog of site:
word vriend