Menu

Kunsthal Helmond

Artist Talk

Kunstenaars Jonas Van der Haegen en Gijs Frieling gaan met bezoekers in gesprek op zondag 25 augustus van 14.00-16.00 uur in de tentoonstelling ‘Call to action’ in Kunsthal Helmond. En jij kunt er ook bij zijn. Ontmoet deze kunstenaars en ontdek het verhaal achter hun werken! Conservator Frank Hoenjet is aanwezig om toelichting te geven op de expositie.

Jonas Van der Haegen

De 22-jarige Belgische kunstenaar Jonas Van der Haegen trakteert je in de tentoonstelling ‘Call to action’ op een actuele totaalervaring in de video-installatie ‘Fuck My Life’ (2018). In een knuffelbare omgeving bombardeert Van der Haegen de kijker met confronterende beelden uit een door oppervlakkigheid en exposure gedomineerde internetwereld. De installatie is een bijtend, humoristisch commentaar op de hedendaagse ongelimiteerde internetconsumptie en calls to action.

Filmstill ‘Fuck my life’, Jonas Van der Haegen

Gijs Frieling

Muralist Gijs Frieling (Amsterdam, 1966) heeft een 25 meter lange muurschildering gemaakt in de tentoonstellingszaal. In dit werk gaat hij onder meer een dialoog aan met Yinka Shonibares Cannonball Heaven. Daarnaast laat hij zich inspireren door Vlisco-dessins. Frielings persoonlijke familiegeschiedenis is nauw verbonden met Nederlands-Indië. Frieling heeft de muurschildering, behalve samen met assistenten, ook aangebracht met hulp van zijn neven en nichten, de achter-kleinkinderen van zijn grootmoeder. In dit kunstwerk zitten familiebanden zo in vele lagen verweven.

Gijs Frieling (op de grond in het midden) met zijn team van muralisten

Gratis

Dit event is gratis met met een geldig entreebewijs.