Kasteel Helmond

De Week voor de Ouderen

Na alle blije gezichten van onze bezoekers van het afgelopen jaar organiseert Museum Helmond dit jaar voor de derde keer De Week voor de Ouderen!

Van dinsdag 22 t/m vrijdag 25 september stellen wij ons prachtige Kasteel Helmond open voor ouderen. Voor een gereduceerd tarief ben je bij ons van harte welkom, allereerst met een kopje koffie of thee met een plak cake waarna je op eigen gelegenheid of met een gids de grootste waterburcht van Nederland kunt bezoeken. Op iedere verdieping staan kasteelvrouwen klaar die vertellen over de rijke geschiedenis en die je meenemen naar de mooiste plekken in het kasteel. Daarnaast is de expositie ‘Maria van Brabant, Keizerin’ waarin het prachtige werk centraal staat van de Haagse kunstenares Christie van der Haak, een ware belevenis om te bezoeken.

Lunchbuffet & drankje

Het lunchbuffet staat klaar van 11.00-15.00 uur. Dit bestaat uit een kopje dagverse soep, zachte broodjes met ham en kaas en verse yoghurt als nagerecht. Na je bezoek aan het kasteel trakteert Museum Helmond op een heerlijk drankje in ons gezellige Kasteelcafé waar de gasten naar hartenlust kunnen napraten over hun ervaringen en waar de mogelijkheid is om andere gasten te ontmoeten.

Goed toegankelijk

Kasteel Helmond is volledig toegankelijk voor (reguliere) rolstoelen en ingericht op oudere bezoekers. Daarnaast zijn er voldoende medewerkers aanwezig die meehelpen bij onder andere de rolstoelliften. Laat je voor de kasteeldeur afzetten, voor het vervoer regelt het museum een parkeerontheffing.

Wat kost deze dag?

Deelnamekosten zijn €11,50 per persoon. Dit is inclusief entree, gids, koffie/thee met cake en een drankje. Begeleiders betalen geen entree. Voor deelname aan het lunchbuffet rekenen wij €5,00 per persoon.

Fijn als je aanmeldt. Dat kan via de knop Meld je aan op deze pagina.

Vragen?

Zijn er nog vragen, dan horen wij dat graag. Mailen kan naar Petra van Kraay, p.van.kraay@helmond.nl of bel naar het algemene museumnummer, 0492-58 77 16.