Menu

Kasteel Helmond

Kom langs in de meivakantie!

In de meivakantie van 24 april t/m 13 mei biedt Kasteel Helmond volop activiteiten voor het hele gezin. Kinderen kunnen speuren en spelen in de donkere kasteelkelder, de nieuwe en spannende zoldertour ‘Kasteel in Brand!’ beleven, en samen met hun (groot)ouders en vriendjes alles ontdekken over het kasteel en zijn bewoners.

Op dinsdagmiddag, woensdagmiddag, donderdagmiddag en vrijdagmiddag (behalve Koningsdag) in de meivakantie lopen de kasteelvrouwen rond in het kasteel, zij kunnen alles vertellen over het kasteel en het leven op de grootste waterburcht van Nederland. In het sfeervolle Kasteelcafé kun je iets drinken en/of eten en even rustig bijkomen van het bezoek.

 

Krakende vloeren…

De nieuwe zoldertour ‘Kasteel in brand!’ biedt spanning en vermaak over de gehele zolder van het kasteel. Je beleeft het verhaal over de grote brand in 1549 die het kasteel grotendeels in de as legde, en over de wederopbouw onder kasteelheer Joost van Cortenbach. Buiten het interessante verhaal dat je hier meemaakt, is een tocht over de zolder een ware belevenis over krakende vloeren, onder eeuwenoude balken en spanten door, waar een middeleeuws rad plots tot leven komt, evenals boeken die ineens omslaan en kaarsen die spontaan doven… en intussen vertellen schaduwen en schimmen hun eigen verhaal. Alles draait om die ene vraag: hoe kon de brand in 1549 eigenlijk ontstaan?

Boek een zoldertour 

Reserveer een tour met een datum en tijd die jou past. Ben er snel bij, want in de meivakantie kan het druk worden. Zonder reserveren kun je niet meedoen. Hulp nodig bij het reserveren? Bel dan met tel. 0492-587716. Voor de zoldertour betaal je €2,50 per persoon, dit is exclusief de toegang tot het kasteel. VIP-KAARThouders van BankGiro Loterij kunnen het kasteel en de kasteelzoldertour gratis bezoeken in de meivakantie op vertoon van de kaart. Ook hier geldt: eerst boeken via de speciale button BankGiro Loterij en dan meedoen.

Koningsdag

Op Koningsdag is Kasteel Helmond geopend van 11.00 -17.00 uur, er is van alles te doen behalve een zoldertour boeken (die dag niet mogelijk).