Menu

Kasteel Helmond

Kom naar Herfstkasteel Helmond

Kasteel Helmond wordt in de herfstvakantie omgetoverd tot Herfstkasteel. Het familieprogramma, van 13 t/m 28 oktober te doen, heeft dan ook echt een herfsttintje! Na de bloei in de lente en zomer, ligt de kasteeltuin er in de herfst ook weer prachtig bij. De tuin ligt dan bezaaid met bladeren, kastanjes en eikeltjes. Het is ideaal knutselmateriaal want je kunt er prachtige creaties van maken.

Op dinsdag, woensdag en donderdag in de herfstvakantie kun je meedoen met de workshop Herfstkunstwerk maken. Bij binnenkomst ontvang je een tas waarmee je in de kasteeltuin op zoek gaat naar bladeren, kastanjes, eikeltjes, mos of takjes die je wilt gebruiken in jouw kunstwerk.

Herfstkunstwerk  maken

Daarna ga je, onder begeleiding van een museummedewerker, in de Maria van Brabantzaal aan de slag om op canvasdoek je eigen herfstkunstwerk te maken. Je kunt de bladeren versieren, of herfstdieren en kleurrijke afdrukken maken. Alles mag en kan.

Jouw herfstkunstwerk aan de muur

Jouw herfstkunstwerk met foto en tekstbordje, mag je in het kasteel tentoonstellen (dat kan t/m 28 oktober). Uiteraard neem je je hele familie mee naar het kasteel om jouw kunstwerk te laten zien! Je kunt er ook voor kiezen om je kunstwerk mee naar huis te nemen. Na deelname aan de workshop mag je nog een keer gratis terug komen met twee introducees in de herfstvakantie.

Deze workshop wordt georganiseerd op dinsdag 16 oktober, woensdag 17 oktober en donderdag 18 oktober tussen 11.00 uur en 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig. De deelnamekosten zijn €3,50 per persoon exclusief de toegang tot het kasteel. De workshop is geschikt voor kinderen en volwassenen.

Kasteel in brand

Wist je dat er verschillende speurtochten zijn om te maken en dat er buiten op het binnenplein kasteelspellen zijn om mee te spelen? Daarnaast is het natuurlijk superspannend om mee te doen met de zoldertour Kasteel in brand en aansluitend met je familie het gloednieuwe bordspel Brand! te spelen in de torenkamer. Ook zijn de kasteelvrouwen aanwezig om je de mooiste plekjes te laten zien en de spannendste verhalen te vertellen. Honger of dorst gekregen van al deze activiteiten? Bezoek dan het Kasteelcafé waar je heerlijke (herfst)gerechten en drankjes kunt bestellen.

Data zoldertour: van 13 t/m 29 oktober van dinsdag tot en met vrijdag elk uur tussen 11.00 uur en 16.00 uur. In het weekend elk uur om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Reserveer nu. De zoldertour is geschikt voor bezoekers vanaf 8 jaar die goed ter been zijn.

50% korting!

Samen met  opa en oma mee naar het kasteel? Dat is nu extra aantrekkelijk. In de herfstvakantie hebben alle opa’s en oma’s, in het bijzijn van minimaal 1 betalend kleinkind, 50% korting op een toegangskaart voor Kasteel Helmond. Lees meer over de entreeprijzen.