Kasteel Helmond

Week voor de ouderen

Museum Helmond organiseert dit jaar voor het eerst ‘De week voor de ouderen’ van 25 t/m 28 september. In deze periode bieden we de gelegenheid aan de oudere bezoeker om samen met een eventuele begeleider de bijna 700 jaar oude middeleeuwse waterburcht te bekijken. In het kasteel zijn op diverse plekken meerdere kasteelvrouwen aanwezig die vertellen over de rijke historie van dit stadskasteel. Neem ook zeker een kijkje bij de trouwexpositie over 100 jaar trouwen in Kasteel Helmond. De 19 trouwjurken die er staan opgesteld geven een prachtig en vast herkenbaar beeld van het trouwen door de tijd heen.

Na het bezoek aan het kasteel trakteert Museum Helmond op een heerlijk advocaatje met slagroom in het gezellige Kasteelcafé. Ook is hier de gelegenheid na te praten over de dag in het gezelschap van andere bezoekers van bijvoorbeeld verzorgingshuizen.

Rolstoeltoegankelijk

Kasteel Helmond is volledig rolstoel toegankelijk (voor gewone rolstoelen) en ingericht op de oudere bezoeker. Daarnaast zijn er voldoende medewerkers aanwezig die meehelpen met onder andere de rolstoelliften.  Ook mag de persoonlijke begeleider gratis mee naar binnen. Het is helaas niet mogelijk om elektrische rolstoel of scootmobiel het kasteel te bezoeken. Er zijn wel twee normale rolstoelen aanwezig, waarop u kunt overstappen.

Korting

Kom ook langs en betaal slechts € 11,50 per persoon, dit is inclusief entree, gids, koffie/thee met cake en advocaatje. Ook bieden we aan: onbeperkt gebruik van een lunchbuffet met verse dag soep, zachte broodjes ham & kaas en een yoghurt nagerecht tussen 11.00 en 15.00 uur. Het lunchbuffet kost € 5,- p.p. (ook voor begeleiders). Wilt u individueel deelnemen aan het arrangement Week v de Ouderen dat kan! U kunt dan bij voorkeur reserveren en het aanmeldformulier invullen, maar u kunt ook op de dag zelf komen en deelnemen, indien er nog plaats is.

Speciaal tarief met Museumkaart

Bezoekers met een Museumkaart krijgen € 5,- korting op de toegang tot het kasteel tijdens ‘De week voor de ouderen’.

Verblijfsduur

De gemiddelde verblijfsduur is tussen 2,5 – 3 uur.

Interesse?

Vul het formulier hieronder in.

Aanmelden Week voor de ouderen

Geef hierboven je voorkeur voor een dagdeel aan. Meerdere dagdelen zijn mogelijk. Alleen de bovenstaande dagdelen zijn nog mogelijk, de overige dagen zitten vol.
  • Vul een waarde tussen 0 en 99 in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.