Menu

Kunsthal Helmond

Kunstproeven met… Lucas

Leer kijken naar kunst met de museumdocenten van Museum Helmond. Drie woensdagmiddagen in mei leer je meer over materiaal en techniek, compositie en perspectief en interactief kunst kijken.

Op 27 mei en 3 juni organiseert Museum Helmond in samenwerking met Lang Leve Cultuur, online workshops voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, maar behoefte heeft aan wat extra handvatten om ernaar te kijken en het te begrijpen. De workshops worden verzorgd door de museumdocenten van Museum Helmond, zij hebben elk hun eigen expertise. Speciaal in deze tijd, dat het museum (nog) gesloten is, nodigen we jou uit om deel te nemen aan deze online workshops. Zo leer je meer over meesterschilder Lucas Gassel en het kijken naar kunst.

Let op: de workshop van 20 mei gaat niet door maar wordt verschoven naar 27 mei.

Van olieverf en compositie tot anders kijken

Op 13 mei was er de eerste workshop. Hier leerde je meer over materiaal en techniek: hoe wordt olieverf gemaakt, hoe herken je het verschil tussen olieverf en acrylverf, welk materiaal gebruiken kunstenaars als ondergrond? Binnenkort kun je deze workshop hier terugkijken. Op 27 mei krijg je uitleg over onder andere compositie. Tot slot leer je 27 mei op een andere manier kijken, met behulp van korte kijkopdrachten en een interactief gesprek over een afbeelding.

Samen ontdekken

Elke week start de workshop om 14 uur en duurt ongeveer 40 minuten. Elke workshop is live en interactief, je kunt vragen stellen, meepraten en samen ontdekken. We gebruiken de online applicatie Zoom voor de workshops. Deze app kun je downloaden op je computer, laptop, tablet of smartphone.

Doe ook mee

Heb je interesse in deelname aan 1 of meerdere workshops? Geef je dan op via de knop ‘Meld je aan’ op deze pagina. Na aanmelding ontvang je een e-mail met uitleg over Zoom en een link naar de workshop.