Menu

Museum Helmond

Kom ook in de Meivakantie!

Het leukste kasteelkinderprogramma van Helmond dat je ook heel goed met volwassenen en met je familie kunt bezoeken, vindt plaats van 18 april tot en met 10 mei tijdens Lentekasteel Helmond. Speciaal tijdens de meivakantie wordt Kasteel Helmond omgetoverd tot een heus lentekasteel. En er is meer te doen, op onze locatie Kunsthal Helmond.

Het is nog niet zover, maar toch zijn we al bezig met een supertof lenteprogramma voor jong en oud. Net als vorig jaar kun je bij ons vanaf eind april een week lang deelnemen aan leuke en interessante activiteiten in Kasteel Helmond. Van oud-Hollandse spellen en workshops tot actieve tours door Kasteel Helmond in middeleeuwse kleding.

Het atelier van Lucas Gassel in Kunsthal Helmond

In 2020 is het ongeveer 450 jaar geleden dat de zestiende-eeuwse meester van het landschap Lucas Gassel van Helmond overleed in Brussel. We eren deze meester met een grote overzichtstentoonstelling in Kunsthal Helmond. Ook in de meivakantie kun je deelnemen aan leuke activiteiten rondom deze expositie. Zoals je eigen Lucas Gassel kunstwerk maken in het atelier van Lucas. Tijdens openingstijden van het museum (van dinsdag tot en met zondag van 10.00-17.00 uur in de periode 10 maart tot en met 7 juni) kun je dagelijks van 13.00-16.00 uur het atelier bezoeken in Kunsthal Helmond. Met het hele gezin of met je familie kun je zo op interactieve wijze van alles ontdekken over de kunstwerken van Lucas Gassel en zijn manier van schilderen.

Deelname is gratis op vertoon van een geldig entreebewijs. Ook is er een museummedewerker aanwezig om de kinderen te helpen en informatie te geven.  Aanmelden hoeft niet. De adviesleeftijd is 8 t/m 12 jaar.