Menu

Museum Helmond

Museumprogramma online

Ga je binnenkort de expositie ‘Lucas Gassel van Helmond, Meester van het landschap‘ bekijken? Bereid je voor op je bezoek aan ons museum via dit leuke en leerzame online programma.

 

Tour via IZItravel

Maak je eigen tour vanuit huis en leer alles over Lucas Gassel, ‘onze’ zestiende-eeuwse meester van het landschap. Bekijk hier hoe je dit doet.

Beluister en bekijk

Een prachtig schilderij van Lucas Gassel is De Kopermijn. Het staat vol verhalen, bekijk hier wat er zich precies afspeelt en luister. En kijk en luister ook naar de korte video’s met gastconservator Anna Koopstra, zij neemt je mee door de tentoonstelling en vertelt over de werken van Lucas en over zijn leven. Kijk deel 1, 2, 3, 4deel 5 en de laatste aflevering.

Aan de slag met Gassel!

Tip voor het hele gezin: kleurplaten inkleuren en win een prachtig kleurboek voor volwassenen met prenten van Lucas Gassel, puzzels maken, Meesterschilder worden met een heus diploma! En niet te vergeten bekijk de film over Lucas Gassel. Dat alles kun je hier bekijken en doen.

Alles weten over Gassel?

Lees je alvast in over deze in zijn tijd beroemde meester van het landschap. Je vindt op deze speciale website (lucasgassel.museumhelmond.nl) diverse leuke feitjes en weetjes. Tip: bekijk de bijlage die op 5 maart verscheen bij het NRC met het verhaal achter deze tentoonstelling. Je komt zo meer te weten over de zoektocht van gastconservator Anna Koopstra naar de werken van Gassel, ze vloog er de wereld voor over. Ook lees je meer over de restauratie van een echte Gassel die het museum eerder heeft aangekocht. Hoe gaat dat precies in zijn werk? Laat jezelf verrassen door de bezoekersfilm, als voorafje van je mogelijke bezoek als het museum weer open gaat.

Doe mee en win

Zin in een prijsje? Kleur een Gassel kleurplaat in en maak kans op een speciaal voor volwassenen ontworpen kleurboek Lucas Gassel. Kijk hier voor de spelregels.

Gewoon lekker kleuren?

Kan ook, we hebben namelijk ook nog een prachtig en eeuwenoud kasteel waarvan we toffe kleurplaten hebben. Bekijk ze en ga aan de slag!

Maak kennis met de kasteeldames

Wil jij ook eens weten wat de favoriete plekjes zijn van onze kasteelgidsen? Zij leiden normaal gesproken in een open kasteel de museumbezoekers rond. En nu vertellen ze jou waar zij graag vertoeven in Kasteel Helmond. Lees het verhaal van Gonny Croes en de andere kasteelgidsen in de tijdelijke serie ‘Het favoriete plekje van…’.