Menu

Museum Helmond

Nacht van Cultuur 2018

Safe the date! Op 6 oktober van 19.00-00.00 uur vindt een spiksplinternieuwe editie van het jaarlijks terugkerend event ‘Nacht van Cultuur’ weer plaats in Helmond. Dan kun je van alles op het gebied van kunst en cultuur beleven op 1 gastlocatie, dit keer, Het Speelhuis. Voor alle leeftijden. De toegang is gratis.

 

Tijdens de Nacht van Cultuur slaan deze culturele instellingen de handen ineen en komen met een prachtig leuk, uitdagend, vrolijk, kunstzinnig en lekker programma: Het Speelhuis, de Cacaofabriek, Kunstkwartier, bibliotheek Helmond-Peel en Museum Helmond. Houd vooral ook de website van Het Speelhuis in de gaten, als gastlocatie van dit jaar kun je het programma hier uitgebreid terugvinden. Ook op de afzonderlijke websites van de partners staat meer dan genoeg, en dan vooral over het eigen programma.

Eigenzinnig

Tijdens de Nacht van Cultuur zijn er optredens van de beste muzikanten, de leukste workshops, er is lekker eten en er zijn nog veel meer culturele verrassingen. Samen met jou beleven we voor de derde keer een nachtelijk avontuur met theater, muziek, dans, food, film, literatuur, én de Helmondse eigenzinnigheid.

Museumprogramma

Tijdens de Nacht van Cultuur biedt Museum Helmond dit uitdagende programma op locatie bij Het Speelhuis:

  • Maak jouw trouwselfie bij de fotowand over de expositie over bijna 100 jaar trouwen in Kasteel Helmond, en trek daarbij alles aan wat jij maar leuk vindt. Is de hele avond te doen.
  • Proef de hele avond maar raak! De meest lekkere ‘kunsthapjes en -drankjes’ zijn er te proeven. Van een glas brandewijn en kasteelbier tot een Kunstig Knabbeltje en een Artistiek gepofte Aardappel.
  • Ga ‘m zien, de prachtige korte documentaire (circa 20 minuten) over Magnum fotograaf Joseph Koudelka. Van hem zijn vanaf oktober bijzondere grootformaat foto’s te zien uit de serie ‘Industrial’ in Kunsthal Helmond.
  • En natuurlijk misstaat de Knotsgekke Cultuurquiz niet tijdens Nacht van Cultuur: in deze interactieve quiz die bezoekers op hun mobiel spelen, worden de meest gekke vragen gesteld over de kunst van Museum Helmond. Let ook op de bijzondere gastheer…
  • Schilder een detail uit een werk van de 16e eeuwse schilder Lucas Gassel van Helmond. Alle details samen vormen 1 groot schilderij. Je kunt ook lekker ‘hatseflatsen’ aan de schilderijlijst. Onder leiding van Atelier Hatseflats en Juuds Foederer.