Menu

Kasteel Helmond

Nieuwjaarsbijeenkomst Vrienden

Bent u Vriend van Museum Helmond, dan bent u van harte uitgenodigd om samen met ons te toosten op al het goeds dat 2019 mag brengen, op 13 januari van 14.00-17.00 uur in Kasteel Helmond.

 

Schenking Wesselman van Helmond

De nieuwjaarsbijeenkomst staat dit jaar in het teken van de bijzondere schenking van Mark Luis Earp, nazaat van de laatste kasteelfamilie Wesselman van Helmond. Tot de schenking die hij in augustus persoonlijk kwam langsbrengen, behoren foto’s uit een familiealbum en een menukaart ter gelegenheid van de koperen bruiloft van jonkheer Carel Frederik IV Wesselman (1859-1918) en Anna Maria de Jonge van Zwijnsbergen. De Britse Earp, een kleinzoon van freule Betsy – een dochter van Carel Frederik IV Wesselman – woont op het Isle of Wight waar hij de historische foto’s, die dateren uit het begin van de twintigste eeuw, vond tussen het puin dat ontstond nadat een schoorsteen van zijn huis instortte tijdens een storm.

Programma

14.00 uur:          ontvangst met koffie/thee en mini-gebak

14.30 uur:          welkomstwoord door museumdirecteur Marianne Splint

14.40 uur:          toespraak door Daan van de Vlugt, voorzitter Vereniging van Vrienden

14.50 uur:          laten we toosten!

15.00 uur:          historica Lia van Zalinge vertelt over de schenking

15.15 uur:           bezichtigen van de schenking & borrelen met hapje en drankje

17.00 uur:          einde

 

Komt u ook?

Wilt u graag deelnemen aan de nieuwjaarsbijeenkomst, dan mag u zich via de button rechts boven op deze pagina aanmelden. Daar wordt u gevraagd om een codewoord in te vullen, die kunt u terugvinden in de brief over de nieuwjaarsbijeenkomst die u heeft ontvangen. Uw deelname mag u ook mailen naar Roos Vermeer-Kelders via r.vermeer-kelders@helmond.nl of telefonisch doorgeven: 0492-58 7148.

We verwelkomen u graag op de nieuwjaarsbijeenkomst.

Fijne feestdagen en tot dan!