Menu

Museum Helmond

Nieuwjaarsbijeenkomst

Ben je vriend van Museum Helmond? Dan verwelkomen we je graag tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst op zondag 26 januari van 13.30-17.00 uur in Kasteel Helmond. Dan heffen we samen een toost op al het goeds voor het nieuwe jaar!

 

Maria van Brabant

De nieuwjaarsbijeenkomst staat dit jaar in het teken van de opening van de tentoonstelling ‘Maria van Brabant, Keizerin‘ van Christie van der Haak. Zij heeft drie zalen ingericht in Kasteel Helmond en zich hierbij laten inspireren door het verhaal van Maria van Brabant (1190-1260). Deze voorname inwoonster van Helmond woonde in het Oude Huys, de houten voorloper van het kasteel.

In de tentoonstelling geeft Christie van der Haak een eerbetoon aan Maria van Brabant. Zij geldt als een voorbeeld van een sterke vrouw met veel invloed op de cultuur en geschiedenis van haar tijd. Hoewel ze in de officiële geschiedschrijving een ondergeschikte plaats inneemt of zelfs helemaal niet wordt genoemd.

Proost!

We ontvangen je graag vanaf 13.30 uur met een kop koffie/thee. Vervolgens bezoeken we groepsgewijs de nieuwe expositie van Christie van der Haak. Natuurlijk is er ook volop gelegenheid om gezellig met elkaar te praten onder het genot van een hapje en een drankje. Om 17.00 uur is de nieuwjaarsbijeenkomst afgelopen.

Aanmelden

Vul hieronder de gegevens in, en het codewoord uit de brief die je hebt ontvangen. Liever telefonisch doorgeven? Dat kan bij Roos Vermeer-Kelders, telefoon 0492-58 71 48.

Fijne feestdagen en tot dan!

Aanmeldformulier Nieuwjaarsbijeenkomst