Menu

Kasteel Helmond

Ons Brabant Festival

Op zondag 7 oktober vindt in Kasteel Helmond een erfgoedcollege over zuivel en bier plaats. Dit college is onderdeel van het Ons Brabant Festival, een festival dat in het teken staat van al het moois dat Brabant te bieden heeft: de Brabantse taal, cultuur en geschiedenis, maar ook streekproducten en –gerechten.

Zuivel en bier, zijn deze producten een wezenlijk onderdeel van Brabantse, bourgondische geschiedenis of is het een kwestie van marketing? Met die vraag weet historicus Robin Hoeks van Erfgoed Brabant goed raad. Hij vertelt over boter en bier in Brabant, en over eiermijnen, scharrebier, zuivelcentrifuges en stoombierbrouwerijen. Na het college is er de gelegenheid voor het publiek om vragen te stellen en mee te praten.

 

Gratis
Het erfgoedcollege vindt plaats op 7 oktober om 15.00 uur in Kasteel Helmond. Voorafgaand aan het erfgoedcollege kun je om 13.30 uur een rondleiding bijwonen door de 700 jaar oude waterburcht. De toegang tot het college is gratis maar aanmelden is wel verplicht, via info@erfgoedbrabant.nl onder vermelding van Helmond Erfgoedcollege. Kosten voor de rondleiding zijn € 5,00 per persoon, je rekent ter plekke af.

Over Erfgoed Brabant
Erfgoed Brabant is een stichting die de waarde en waardering voor de zaken die bewust of onbewust zijn overgeleverd, wil koesteren, bevorderen en doorgeven. Dat doet de stichting speciaal voor mensen die actief zijn in de erfgoedsector, om ze nog beter hun werk te kunnen laten doen, maar ook door mensen op laagdrempelige en verrassende wijze te laten kennismaken met hun erfgoed.
Kijk op www.erfgoedbrabant.nl voor meer informatie.