Menu

Kasteel Helmond

Vertelvoorstelling Heksen hetze

Op 10 mei kun je de première van de Nederlands/Vlaamse vertelvoorstelling Heksen hetze bijwonen om 19.30 uur in Kasteel Helmond. Dit nieuwe en indrukwekkende event vindt plaats bij Museum Helmond in het kader van de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland.

In de vertelvoorstelling – die wordt afgewisseld met middeleeuwse muziek van drie muzikanten van muziekgroep Carole et Brullare – vertellen Lisette Oosterbosch en de Vlaamse Veerle Ernalsteen op eigen wijze hun verhalen over vervolging op irreële gronden, vroeger en nu. De voorstelling is gemaakt met steun van de Federation for European Storytelling (FEST). Na de voorstelling kun je de tentoonstelling bezoeken.

Programma

De vertelvoorstelling vindt plaats in 2 delen en start om 19.30 uur, de zaal is open vanaf 18.30 uur. Om 20.50 uur (tot circa 21.30 uur) start het tweede deel van de voorstelling. Voorafgaand, in de pauze, en na afloop is er de gelegenheid om de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland te bezoeken.

Tarief

De vertelvoorstelling kost €15 per persoon. Ben je in het bezit van de Museumkaart dan betaal je €5 per persoon. Dit is inclusief koffie/thee, de toegang tot het kasteel en een bezoek aan de tentoonstelling Heksenjacht in Peelland.

Aanmelden

Dat kan hieronder! Vul je gegevens in en druk op de aanmeldknop.

Over Heksen hetze

Sinds het najaar van 2004 houdt Lisette Oosterbosch (Veldhoven) zich bezig met de oude vertelkunst. Sindsdien heeft ze veelvuldig verteld voor publiek, altijd uit het blote hoofd en steeds beeldend en naar eigen zeggen boeiend. Alle soorten verhalen zijn denkbaar, voor elk publiek. Daarbij maakt het niet uit of ze bijvoorbeeld in een huiskamer staat, in een klaslokaal, een (theater)zaal of buiten bij een kampvuur of barbecue. Voor iedere gelegenheid kan Lisette één of meerdere verhalen vertellen. Uitbundig, interactief, ingetogen of in dialect.

Veerle Ernalsteen (Gent, België) vertelt al meer dan 18 jaar sprookjes en volksverhalen uit verschillende windstreken. Voor een publiek van nu, fris en met een lichte draai eraan. Soms een tikje duister, hoewel … er loert ook romantiek en sensualiteit om de hoek in haar vaak pittige man-vrouwverhalen. Steeds met naar eigen zeggen humor en deugnieterij verteld, met emotie en plezier en in interactie met het publiek.

Aanmeldformulier vertelvoorstelling Heksen/Hetze

    Vrienden van Museum Helmond ontvangen 50% korting op de toegangsprijs op vertoon van hun vriendenpas