Kasteel Helmond

Week voor de Ouderen

Wat was het een leuke bijeenkomst vorig jaar! Dit jaar organiseert Museum Helmond opnieuw de ‘Week voor de Ouderen’ van 7 t/m 10 april in Kasteel Helmond.

Dat betekent dat je voor een gereduceerd tarief het Helmondse stadskasteel kunt bezoeken inclusief kop koffie of thee met cake waarna je op eigen gelegenheid of met een gids de grootste waterburcht van Nederland kunt bezoeken. Op iedere verdieping staan kasteelvrouwen klaar die vertellen over de rijke geschiedenis en die je meenemen naar de mooiste plekken in het kasteel. Daarnaast kun je de expositie ‘Maria van Brabant, keizerin’ van Christie van der Haak bekijken, een ware belevenis.

Lucas Gassel van Helmond

In 2020 is het ongeveer 450 jaar geleden dat de Helmondse schilder Lucas Gassel overleed in Brussel. Ter ere aan hem en zijn prachtige werken wijdt Museum Helmond er de grote overzichtstentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond – Meester van het landschap’ aan. Daarom geven wij de ‘Week voor de Ouderen’ een speciaal Lucas Gassel tintje.

Lunchbuffet

Een bezoek aan het kasteel valt nog prettiger met een lekkere lunch, dit lunchbuffet staat voor je klaar tussen 11.00-15.00 uur. Het buffet bestaat uit een kopje dagverse soep, zachte broodjes met ham en kaas en een bekertje yoghurt als nagerecht. Na het bezoek aan het kasteel ontvang je van ons nog een heerlijk drankje in ons gezellige Kasteelcafé waar je gezellig – en in een sfeervolle omgeving – met de andere gasten kunt napraten over je ervaringen.

Toegankelijk voor rolstoelen

Kasteel Helmond is volledig toegankelijk voor (gewone) rolstoelen en ingericht op oudere bezoekers. Daarnaast zijn er voldoende museummedewerkers aanwezig die meehelpen bij onder andere de rolstoelliften. Afzetten voor de deur is prima mogelijk, ook kan er een parkeerontheffing worden geregeld.

Tarief

Doe je ook mee? Dan betaal je €11,50 per persoon. Dit is inclusief entree, gids, koffie/thee met cake en een drankje. Begeleiders betalen geen entree. Neem je tevens deel aan het lunchbuffet dan betaal je €5,00 per persoon extra. Ben je in het bezit van een Museumkaart, dan ontvang je € 5 korting.

Aanmelden

Aanmelden kan via onderstaand aanvraagformulier. Heb je een vraag? Mail naar Rosie Lelivelt via evenementen@museumhelmond.nl. Of bel met het algemene informatienummer 0492-587716.

Aanmelden Week voor de ouderen

Geef hierboven je voorkeur voor een dag aan. Na de aanmelding informeren wij je over de beschikbaarheid van de gekozen dag(en).
  • Vul een waarde tussen 0 en 99 in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.