Menu

Kasteel Helmond

Week voor de Ouderen

Van 27 t/m 30 augustus is het Week voor de Ouderen in Kasteel Helmond. Dan zetten we de bezoeker die vaak al iets op leeftijd is (70 plus, soms minder mobiel maar dat hoeft niet) volledig in het zonnetje.

 

Dat betekent concreet dat je wordt ontvangen met een heerlijke kop koffie of thee met iets lekkers, om daarna samen met de eigen begeleider, op eigen gelegenheid de grootste waterburcht van Nederland te bezoeken. Op iedere verdieping staan kasteelvrouwen klaar die vertellen over de rijke geschiedenis, zij nemen je mee naar de mooiste plekken in het kasteel. Een aanrader is de expositie ‘Heksenjacht in Peelland’ die je vindt aan het eind van de route.

Eten & drinken

Omdat we je graag tegemoet komen staat er voor jou en je begeleider tussen 11.00 – 15.00 uur een lunchbuffet klaar. Je kunt hiervan onbeperkt gebruik maken. Het buffet bestaat uit een kopje dagverse soep, zachte broodjes met ham en kaas en een bekertje yoghurt als nagerecht. Na je bezoek aan het kasteel trakteren we je op een heerlijk drankje in ons gezellige Kasteelcafé waar je gezellig kunt napraten met de andere gasten.

Rolstoeltoegankelijk

Kasteel Helmond is prima te bezoeken voor bezoekers in een rolstoel (reguliere rolstoel). Onze medewerkers helpen je op de dag van het bezoek te verplaatsen via onder andere de rolstoelliften.

Parkeerontheffing

Kom je met eigen vervoer, dan zorgen wij voor een parkeerontheffing. Je kunt voor de kasteelpoort uitstappen.

Tarief

Meedoen aan Week voor de Ouderen kost €11,50 per persoon. Dit is inclusief entree tot het kasteel, een gids, koffie/thee met cake en een drankje. Begeleiders betalen geen entree. Voor deelname aan het lunchbuffet rekenen we €5,00 per persoon.

Vragen?

Zijn er nog vragen dan horen wij dat graag. Wij denken graag met je mee. Mailen kan naar evenementen@museumhelmond.nl of bel het algemene informatienummer 0492-58 77 16.

Aanmelden Week voor de ouderen

    Geef hierboven je voorkeur voor een dagdeel aan. Meerdere dagdelen zijn mogelijk. Alleen de zichtbare dagdelen zijn nog vrij, de overige dagen zitten vol.
  • Vul een waarde tussen 0 en 99 in.
  • Vul een waarde tussen 0 en 99 in.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.