Menu

Kasteel Helmond

Kasteel in brand!

Tijdens de zoldertour Kasteel in brand dwaal je over de eeuwenoude zolder van het kasteel. Schaduwen en stemmen voeren je langs authentieke kasteelelementen en vertellen je over de grote brand in 1549. Het is een tocht over krakende vloeren, onder oude houten balken en spanten door en via spannende doorgangen, naar ruimten waar kaarsen ineens omvallen en boeken spontaan openslaan en waarbij een middeleeuws ophaalrad plotseling weer draait zoals ooit. Kom naar het spannendste verhaal op zolder en ontdek het zelf.

De zoldertour wordt begeleid door een gids, je kunt de zolder niet op eigen gelegenheid bezoeken. De tour is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en draait tijdens openingstijden op zaterdag en zondag. Wanneer de zolder te warm of te koud is, is er geen tour. De kasteelzolder is niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel of die slecht ter been zijn. Dit omdat de kasteelzolder zo authentiek mogelijk is gehouden en je hier en daar onder eeuwenoude balken doorloopt of zelfs eroverheen.

Reserveren

Wil je meer informatie over de tour of reserveren, bel dan met tel. 0492-587716 of vraag je boeking aan via boekingen@museumhelmond.nl.

Tarief

Een zoldertour kost € 2,50. Dit is exclusief de entreeprijs. De toegangsprijzen voor Kasteel Helmond vind je hier.

Bordspel Brand!

Je kunt je bezoek aan de zolder combineren met het bordspel Brand!. In dit spel dat je kunt spelen in de torenkamer naast de Kasteelwinkel, kruip je in de huid van een personage uit het zoldertourverhaal. Het kasteel is afgebrand, de kasteelheer is woedend en wil maar wat graag erachter komen wie de dader is…

De zoldertour ‘Kasteel in brand’ is mogelijk gemaakt met steun van BankGiro Loterij.