Menu

Kasteel Helmond

Kasteel in brand!

Tijdens de zoldertour Kasteel in brand dwaal je over de eeuwenoude zolder van het kasteel. Schaduwen en stemmen voeren je langs authentieke kasteelelementen en vertellen je over de grote brand in 1549. Het is een tocht over krakende vloeren, onder oude houten balken en spanten door en via spannende doorgangen, naar ruimten waar kaarsen ineens omvallen en boeken spontaan openslaan en waarbij een middeleeuws ophaalrad plotseling weer draait zoals ooit. Kom naar het spannendste verhaal op zolder en ontdek het zelf.

 

De zoldertour is begeleid door een gids. Je kunt de zolder niet op eigen gelegenheid bezoeken. De tour is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en je moet goed ter been zijn. Dit omdat de kasteelzolder zo authentiek mogelijk is gehouden en je hier en daar onder eeuwenoude balken doorloopt of zelfs eroverheen. Het kan in de winter en zomer wat kouder of warmer zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Wanneer kun je de tour doen?

Op zaterdag en zondag ieder uur om 13.00-14.00-15.00-16.00 uur en op werkdagen op aanvraag via boekingen@museumhelmond.nl.

Wat kost de tour?

Je betaalt toeslag voor de zoldertour: € 2,50.  Boek je de tour, dan betaal je daarnaast ook voor de toegang tot het kasteel. Voor een volwassen bezoeker betekent dit dat je € 12,50 betaalt. Voor kinderen vanaf 8 jaar € 7 per kind. De toegangsprijzen voor Kasteel Helmond vind je hier.

De zoldertour ‘Kasteel in brand’ is mogelijk gemaakt met steun van BankGiro Loterij.

Bordspel Brand!
Afhankelijk van de grootte van de groep en de tijdsduur kun je een bezoek aan de zolder combineren met een speurtocht en het bordspel. In dit gloednieuwe spel dat je kunt doen in de torenkamer naast de kasteelwinkel, kruip je in de huid van een personage uit het zoldertourverhaal. Het kasteel is afgebrand, de kasteelheer is woedend en wil maar wat graag erachter komen wie de dader is…

Groepsbezoek en kinderfeestjes

Wil je met een groep leerlingen de zolder bezoeken, vul dit formulier in. Bekijk meer informatie over het schoolprogramma. Ben je van plan je kinderfeestje te vieren in het kasteel en wil je ook graag de zoldertour doen, meld je dan aan via het formulier kinderfeestjes. Bij het niet doorgaan van de tour vanwege (te) koude of hoge temperaturen bieden we een alternatief programma aan.

Ander feestje vieren? Bekijk alle feestjes. Wil je met meer mensen de zolder bezoeken, vul dan het formulier groepsbezoek (vanaf 10 personen) in.