Menu

Kasteel Helmond

Toegankelijkheid

Kasteel Helmond is toegankelijk voor bezoekers van alle leeftijden. Het kasteelverhaal is vooral populair bij families, gezinnen en liefhebbers van cultureel erfgoed. Ook schoolgroepen zijn een belangrijke doelgroep, we ontwikkelen diverse schoolprojecten voor het Primair en Voortgezet Onderwijs. Kasteel Helmond is een erkend museum en lid van de Museumvereniging. Museumkaarthouders hebben gratis toegang.

Minder validenĀ 

Ook voor mensen die minder mobiel zijn, is het kasteel goed te bezoeken. Er is een speciale lift aanwezig die minder validen vanaf het buitenterrein naar binnen vervoert. Het kasteel beschikt tevens over een binnenlift waarmee je naar alle verdiepingen kunt gaan. Het kasteel is van zo veel mogelijk moderne gemakken voorzien, maar het blijft uiteraard een eeuwenoud gebouw.

Rolstoel lenen

Ben je minder goed ter been, dan kun je een rolstoel lenen bij de balie van het kasteel. Omdat er een beperkt aantal zijn, is het handig om voor je bezoek er een te reserveren via tel. 0492-587716. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Goed bereikbaar

Kasteel Helmond ligt in het centrum van Helmond, en is prima bereikbaar met de auto of het openbaar vervoer. Parkeren (betaald) kan onder de luchtbrug Kasteel-Traverse, je loopt vanaf hier in 2 minuten naar het kasteel. Kom je met de trein, dan stap je uit op station Helmond. Vanaf hier loop je in circa 10 minuten naar het kasteel.