Kunsthal Helmond

Lucas Gassel, meer dan een straatnaam!

Ze zijn een lust voor het oog, de schilderijen en tekeningen van Lucas Gassel van Helmond. Toch zijn veel leerlingen niet bekend met deze zestiende-eeuwse meester van het landschap. Waarschijnlijk is de Lucas Gasselstraat, grenzend aan de Helmondse schilderswijk, bekender dan de landschapsschilder zelf. Na een bezoek aan de unieke overzichtstentoonstelling ‘Lucas Gassel van Helmond, meester van het landschap’ zal dat voor altijd anders zijn. Voor leerlingen uit het voortgezet onderwijs zijn er twee programma’s. Programma 1 is geschikt voor de onderbouw, programma 2 voor onder- en bovenbouw. Te doen vanaf 10 maart tot en met 7 juni 2020 van maandag t/m vrijdag.  Inschrijven kan via de aanmeldbutton op deze pagina.

• Programma 1 Lucas  Gassel, een echte meester! (onderbouw)

‘Lucas Gassel een echte meester!’ sluit aan bij het programma voor de bovenbouw van het primair onderwijs.  Het is vooral een doe-programma waarbij de leerlingen vier schilderijen dieper bestuderen en daarbij opdrachten uitvoeren. Zonder voorbereiding op school is deelname aan het programma niet mogelijk. Voor meer informatie: Lucas Gassel, een echte meester!

Doelgroep:                                      onderbouw Voortgezet Onderwijs.

Maximaal aantal leerlingen:      32

Duur voorbereiding op school: 60 minuten

Duur museumbezoek:                60 minuten

Deelname:                                    €75,-

• Programma 2 Lucas Gassel, de tentoonstelling (onder- en bovenbouw)

De leerlingen bekijken in de tentoonstelling de introductiefilm over de schilderijen en tekeningen van Lucas Gassel. Aan de hand van een audiotour te volgen met de mobiele telefoon van de leerlingen in combinatie met een kijkwijzer, bekijken de leerlingen op eigen gelegenheid de tentoonstelling. Er is een museumdocent aanwezig ter ondersteuning. Lesmateriaal is niet aanwezig, ook is een specifieke voorbereiding op school niet nodig.

Doelgroep:                                       bovenbouw Voortgezet Onderwijs

Maximaal aantal leerlingen:        32