Museum Helmond

Lucas Gassel, een echte meester

Speciaal voor leerlingen van groep  6 t/m 8 van het primair onderwijs, maar ook geschikt voor de onderbouw van het Voortgezet Onderwijs is er tijdens de tentoonstelling ‘Meester van het landschap, Lucas Gassel van Helmond’  van 10 maart tot en met 7 juni 2020 een speciaal schoolprogramma waarin alles draait om de vraag:  hoe word je meester-schilder net als de zestiende-eeuwse meester van het landschap, Lucas Gassel van Helmond? Bekijk hier alvast het filmpje over het programma.

Werkplaats

Op school maken de leerlingen met film, animatie en een ontdek-en doeboekje alvast kennis met de landschapsschilder Lucas Gassel en vier van zijn bekendste schilderijen. In het museum bekijken de leerlingen onder begeleiding van een museumdocent de vier schilderijen en nog meer, in het echt. In de werkplaats van Lucas Gassel gaan leerlingen aan de slag met leuke, leerzame opdrachten. Schilderen op toverachtige schildersezels, een landschap samenstellen met decorstukken of elk detail van een schilderij onderzoeken. Om tenslotte in een Battle Game hun kennis te testen. Klaar om op school het meesterstuk te maken? Om je zelf daarna meester-schilder te kunnen noemen!

Lesmateriaal en tarieven

Lesmateriaal op school: download de docentenhandleiding, introductiefilm, film/audioverhalen over de  vier schilderijen, ontdek- en doeboekje. Het bezoek aan de tentoonstelling duurt 60 minuten plus 20 minuten voor ontvangst en afscheid. Te doen vanaf 10 maart tot en met 7 juni 2020. Deelname: €75,-

Doe mee

Inschrijven kan via de aanmeldbutton op deze pagina. Doe ook mee en leer op een leuke manier over Lucas Gassel en zijn kunst!

Mede mogelijk gemaakt

Lucas Gassel, een echter meester wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en stichting Zabawas