Menu

Museum Helmond

Voor een comfortabel bezoek

Museum Helmond wil ervoor zorgen dat zijn bezoekers veilig en verantwoord het museum bezoeken en dat zijn medewerkers er veilig en op een verantwoorde manier kunnen werken. Er gaat tenslotte niets boven de zintuiglijke ervaring van ‘de echte ontmoeting’ met kunst en erfgoed. Daartoe is een protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea opgesteld door de Museumvereniging, waaraan ook Museum Helmond voldoet. De Museumvereniging is de brancheorganisatie van ruim 400 musea in Nederland. Samen werken zij aan het versterken van het publiek belang van musea door een blijvende binding van alle inwoners van ons land met museale collecties te stimuleren.

Waarom een protocol?

Doel van het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea is dat bezoekers veilig samen uit kunnen in het museum. En dat vrijwilligers, medewerkers en leveranciers die niet tot de risicogroepen van het Coronavirus behoren op een veilige manier hun werk in het museum kunnen doen. De maatregelen in het protocol zijn bedoeld om nieuwe besmettingen met het Coronavirus te voorkomen en de gevolgen te beperken.

Richtlijnen voor je museumbezoek

Bekijk alvast de richtlijnen en voorwaarden voor onze bezoekers. Je kunt ze terugvinden op de website van de museumvereniging. Een korte samenvatting vind je alvast hier:

 • Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. Bezoekers zijn welkom als zij en hun huisgenoten tenminste 24
  uur klachtenvrij zijn.
 • Het is alleen toegestaan om met meer dan 1 persoon naar het museum te komen indien er sprake is van een
  huishouden.
 • Betaal zo veel mogelijk met pin of contactloos (pin of mobiel).
 • In het Kasteelcafé en het tijdelijke Museumcafé Lucas wordt gevraagd je te registeren. Tevens geldt daar de gezondheidscheck. In deze ruimten wijzen we je een zitplaats toe.
 • Groepsrondleidingen en groepsarrangementen zijn weer mogelijk onder bepaalde voorwaarden.
 • Schoolreisjes van kinderen onder de 12 jaar volgen het actuele advies van het RIVM, in overleg met veiligheidsregio en de betreffende basisschool.
 • Houd anderhalve meter afstand van bezoekers die niet behoren tot het eigen huishouden.
 • Volg altijd de hygiënemaatregelen.
 • Volg altijd de aanwijzingen van medewerkers en vrijwilligers van het museum.

Vragen en antwoorden

De museumvereniging heeft een vragen en antwoorden lijst ontwikkeld, speciaal om je tegemoet te komen met antwoorden op mogelijke vragen. Je leest het in het Q&A protocol heropening musea.