Museum Helmond

Lucas Gassel, een echte meester!

Lucas Gassel een echte Meester! is een leuk, leerzaam project voor groep 5 t/m 8 en kinderen vanaf 8 jaar in kasteel Helmond. Daar hebben we de werkplaats van  de 16e eeuwse Helmondse schilder Lucas Gassel nagebouwd. Je maakt er kennis met deze Meesterschilder, die bijna 400 jaar geleden heel mooie landschappen schilderde. Je kunt er zelf ook Meesterschilder worden. Dan moet je wel slagen voor de vier Meesterproeven!

Online

Omdat het kasteel nu gesloten is kun je hier alvast een kijkje nemen in het leven van Lucas Gassel en de schilderijen die hij maakt. En als het kasteel straks weer open is kom je samen met de hele familie de Meesterproeven doen in de werkplaats.

Doe jij ook alvast mee?

David en Bathseba

De kopermijn

Parabel van het onkruid tussen de tarwe

Pyramus en Thisbe

• Klik hier voor zoekplaatjes bij het schilderij over David en Bathseba. En hier voor de oplossing.

Kleur jij ook mee?

Wil je meedoen aan de kleurwedstrijdvan Lucas Gassel? Print de kleurplaat uit, kleur ‘m in en stuur de kleurplaat digitaal naar  info@museumhelmond.nl of in een envelop naar Museum Helmond, Kasteelplein 1, 5701PP Helmond. Je kunt hem ook in de brievenbus in de grote poort van het kasteel stoppen. Zet wel je naam en telefoonnummer op de kleurplaat. Je kunt een mooi boek vol kleurplaten van Lucas Gassel winnen.

Diploma

En als straks het kasteel weer open is? Dan ga je de Meesterproeven in de werkplaats uitvoeren. Zijn ze allemaal gelukt? Dan mag je je jezelf Meesterschilder noemen en kun je hier je diploma downloaden en uitprinten. Leuk voor boven je bed!

Mede mogelijk gemaakt

Lucas Gassel, een echter meester! wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en stichting Zabawas.

Basisonderwijs