Museum Helmond

Lucas Gassel, een echte meester!

Dit scholenproject in Kasteel Helmond hebben we speciaal bedacht voor groep 5 t/m 8 en kinderen vanaf 8 jaar. Daar hebben we de werkplaats van de zestiende-eeuwse Helmondse schilder Lucas Gassel nagebouwd. De leerlingen maken er kennis met deze Meesterschilder, die bijna 400 jaar geleden heel mooie landschappen schilderde. De leerlingen kunnen er zelf ook Meesterschilder worden. Dan moeten ze wel slagen voor de vier Meesterproeven!

Periode                           Vanaf 17 mei  – 1 november 2021

Duur                                75 minuten

Kosten                             € 125 per groep

Download de docentenhandleiding. Veel plezier!

Voorbereiding op school

David en Bathseba

De kopermijn

Parabel van het onkruid tussen de tarwe

Pyramus en Thisbe

• Klik hier voor zoekplaatjes bij het schilderij over David en Bathseba. En hier voor de oplossing.

Voor families en gezinnen met kinderen vanaf 8 jaar

De werkplaats van Lucas Gassel is ook leuk en leerzaam om met de hele familie te bezoeken. Voer samen de meesterproeven uit en haal je diploma Meesterschilder op in het Kasteelcafe of  download hem  hier. Leuk voor boven je bed!

Kleur jij ook mee?

Wil je meedoen aan de kleurwedstrijd van Lucas Gassel? Print de kleurplaat uit, kleur ‘m in en stuur de kleurplaat digitaal naar  info@museumhelmond.nl of in een envelop naar Museum Helmond, Kasteelplein 1, 5701PP Helmond. Je kunt hem ook in de brievenbus in de grote poort van het kasteel stoppen. Zet wel je naam en telefoonnummer op de kleurplaat. Je kunt een mooi boek vol kleurplaten van Lucas Gassel winnen.

Mede mogelijk gemaakt

Lucas Gassel, een echter meester! wordt mede mogelijk gemaakt door het Fonds voor Cultuurparticipatie en stichting Zabawas.

Basisonderwijs