• 8 januari 2019

Wie kent deze foto?

In de collectie Stadshistorie van Museum Helmond bevindt zich een foto waarvan we tot op de dag van vandaag niet precies weten wat het voorstelt. Er staan zo te zien voorname heren en dames op die, zo lijkt het, vanwege een belangrijke gebeurtenis bij elkaar zijn gekomen. Maar wat is het echte verhaal van deze foto? Museum Helmond roept dan ook jouw hulp in: wie weet waar deze foto gemaakt is en ter gelegenheid van welke gebeurtenis? Wie ons op het juiste spoor zet, ontvangt twee gratis toegangskaarten.

Wat we wel weten is dat de foto is genomen in 1935 ter gelegenheid van een heugelijke gebeurtenis. Op fraaie borden staan namelijk de jaartallen 1910 en 1935, er lijkt dan ook sprake van een 25-jarig jubileum. Horen de bijzonder deftig geklede mannen die onder het bordes staan tot een organisatie die 25 jaar bestaat? Je zou haast denken van wel. Opvallend is dat ze allemaal op hun revers een lintje dragen. Hebben ze misschien net een onderscheiding gekregen van de burgemeester die pontificaal op het bordes staat met vermoedelijk links naast hem zijn vrouw?  Zijn de mensen die om hen heen staan- zoals de vrouw met de bos bloemen – mogelijk familieleden van de mannen?

Oproep aan het publiek

Wie herkent de burgemeester? Is de foto genomen op een stadhuis en zo ja in welke plaats? En waarvan zijn deze mannen lid? Wat verder ook nog bekend is, is dat Fotopersbureau ’t Zuiden met vestigingen in Breda, Den Bosch en Maastricht de foto heeft gemaakt. Dus de feestelijke gebeurtenis kan in Noord-Brabant of Zuid-Limburg zijn geweest.

Stuur het antwoord naar:

Wie het antwoord weet op een of meerdere vragen: stuur een mail naar Annemieke Hogervorst, conservator stadshistorie Museum Helmond, conservator@museumhelmond.nl.

Dank alvast voor jullie inspanningen en of antwoorden! Zo helpen we elkaar weer een stapje verder op weg de geheimen van de historie te ontrafelen en te ontsluiten voor komende generaties.