• 23 juni 2020

Kunstproeven met Lucas

Bekijk de workshops terug over Kunstproeven met Lucas! Hierin leer je meer over hoe je naar de kunst van Lucas Gassel kunt kijken onder begeleiding van de museumdocenten van Museum Helmond. De workshops die eerder online zijn gehouden, behandelen de volgende items: materiaal en techniek, compositie en perspectief en interactief kunst kijken.

De online workshops zijn georganiseerd in samenwerking met Lang Leve Cultuur, en waren speciaal voor iedereen die geïnteresseerd is in kunst, maar behoefte heeft aan wat extra handvatten om ernaar te kijken en het te begrijpen.

Van olieverf en compositie tot anders kijken

Op 13 mei was er de eerste workshop. Hier leerde je meer over materiaal en techniek: hoe wordt olieverf gemaakt, hoe herken je het verschil tussen olieverf en acrylverf, welk materiaal gebruiken kunstenaars als ondergrond? Bekijk de workshop terug. Meer weten over composities? Kijk hier. Wil je leren hoe je anders naar kunst kunt kijken, bekijk de laatste workshop.

Veel kijkplezier!