• 23 mei 2019

Museumproject ‘Stad-Taal-Cultuur’

Het mag best nog wel eens worden gezegd: Museum Helmond draagt graag bij aan de integratie van Nieuwe Nederlanders. Zij maken op een speelse en aantrekkelijke wijze kennis met de Nederlandse kunst en cultuur of de Helmondse geschiedenis.

Nederlands als Tweede Taal

Stadsleerbedrijf Helmond biedt in samenwerking met Gemeente Helmond, Werkvloertaal en LEV Groep cursussen taalverwerving aan voor migranten en statushouders. Het doel hiervan is het verwerven van de Nederlandse taal, op een heel pragmatische wijze. Museum Helmond is een van de partners in dit mooie project. Zo stellen we het museum open voor docenten NT2 (Nederlands als Tweede Taal) en hun cursisten.

Integratie

Door middel van het zogeheten museumproject ‘Stad-Taal-Cultuur’ bezoeken docenten en cursisten zowel kunsttentoonstellingen in Kunsthal Helmond als het kasteelverhaal in Kasteel Helmond. Door onderling te praten over de kunstwerken en hun gedachten en gevoelens die zij erbij hebben, maken de cursisten zich de Nederlandse taal eigen onder begeleiding van hun docent. Zo kunnen ze makkelijker integreren in de maatschappij, is de gedachte hierachter.

Bekijk het filmpje dat eerder is gemaakt.