• 23 juni 2020

Steun van fondsen

Om al het prachtige kunstaanbod uit de Nederlandse museumcollecties zichtbaar te maken, zeker in een tijd als deze waarin de steun zeer welkom is, heeft ook ons museum gelden ontvangen van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation. Het gaat om het kwetsbare en bijzondere beeld van de beroemde Barbara Hepworth, Orpheus.

Met de welkome steun wordt de presentatie van dit beeld en de nieuwe kunstexpositie in Kunsthal Helmond mogelijk gemaakt. De tentoonstelling laat de werken zien die behoren tot de kunstbewegingen Cobra en Ecole de Paris. De werken en het beeld van Hepworth die vanaf medio september te zien zijn, vallen onder de Roef-Meelker schenking – genoemd naar de gelijknamige familie – en worden om de drie jaar tentoongesteld.