• 26 augustus 2020

Vriend onderscheiden

Tijdens de algemene ledenvergadering van de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea in Museum Helmond, is op 24 augustus de Gerard Evers Onderscheiding uitgereikt aan Frans Jacobs van de Vrienden van Museum Helmond.

De Gerard Evers Onderscheiding is een tweejaarlijks onderscheiding voor een excellente vrijwilliger in de culturele sector.

De naamgever van de onderscheiding is de oprichter van de Nederlandse Federatie van Vrienden van Musea, Gerard Evers. Hij heeft om vrijwilligerswerk te stimuleren deze onderscheiding voor excellent vrijwilligerswerk in musea ingesteld. Helaas vóór de eerste uitreiking overleed hij in 1991, op 46-jarige leeftijd. De penning die bij de onderscheiding hoort is ontworpen door Pépé Grégoire.

De jury vond dat al het werk voor de reis- en activiteitencommissie en Frans’ zijn organisatorische en inspirerende werk essentieel zijn voor de vriendenvereniging. De vereniging is daardoor een cultureel en museaal platform voor de stad en de regio, en de 450 leden zijn ambassadeurs voor het museum.