Over ons

In Kasteel Helmond, de grootste waterburcht van Nederland, beleef je het kasteelverhaal. Ook ontmoet je kasteelbewoners uit vroegere eeuwen. Het kasteel vertelt zijn verhaal. Je maakt het allemaal mee: hoe er oorlog werd gevoerd, Hoe het kasteel werd gebouwd, hoe en wat de bewoners er aten, hoe er omgegaan werd met de liefde en met vrouwen en kinderen. Je leert meer over de leefwijze van de verschillende, elkaar opvolgende adelijke families als de Van Berlaers, de Cortenbachs, de Van Arbergs en de Wesselmannen.

In de Kunsthal organiseert het museum tijdelijke tentoonstellingen met een (inter)nationaal karakter. Over fotografie en kunst in relatie tot de mens erachter.

En bezoek onze kunst ook online.

Wie is wie?Heb je een vraag? Stel 'm aan de juiste persoon: Marianne Splint m.splint@helmond.nl directeur Frank Hoenjet f...Kunsthal / ArthallFor our English speaking guests, please scroll below Museum Helmond is gevestigd op twee museumlocaties: in het kasteel van Helmond...Kasteel HelmondKasteel Hemond is de grootste waterburcht van Nederland. Het eeuwenoude gebouw vormt samen met de Kunsthal: Museum Helmond. Beide...Kasteel huren?Zoek je een sfeervolle locatie? Dan ben je bij ons museum aan het goede adres! We verhuren ruimten in het kasteel dat onderdeel is...VriendenDe Vereniging van Vrienden van Museum Helmond dragen bij aan het welzijn van het museum. Zij verwerven en beheren gelden en kopen...SchenkingenMuseum Helmond wordt gesteund door meerdere partijen waaronder de Vereniging van Vrienden en Carat Helmond dat k unst, cultuur in de...Beleid, missie & visieMuseum Helmond geeft als cultureel en maatschappelijk ondernemer invulling aan het museum van de 21 e eeuw. We kijken scherp naar het...

Plak deze code in uw blog of site:
word vriend