Dagje Helmond 22 december 2015 t/m 31 december 2016


Beleef het in Helmond!

En breng een bezoek aan deze vijfde stad in de Brabantse Peel, een stad die grenst aan Noord-Limburg en die een rijk verenigingsleven kent met vele Bourgondiers die genieten van de vele restaurantjes en cafe's. Wat de stad zoal in petto heeft voor jou? Bekijk het hier. Je kunt ook de website van Gemeente Helmond eens afspeuren op voor jou interessante zaken.

Tijd voor jezelf en elkaar

Even ontspannen met een lekkere cappuccino of zo'n heerlijke zelfgemaakte soep met een knapperig broodje. Het kan allemaal via onze arrangementen met onder andere deze bijzondere horecagelegenheden in de stad:

  • Il Borgo is gehuisvest in hartje centrum op de Markt in een van Helmonds meest karakteristieke panden: het Huis met de Luts. Alle gerechten zijn vers bereid, inclusief het ijs en de chocola in de eigen chocolaterie, en het interieur is een lust voor het oog! In de gewelven van de kelder vind je kunst van het museum terug, de collectie wisselt regelmatig. Bij Il Borgo ontvang je 10% korting op de lunch, ijs en in de chocolaterie.
  • Boek je bij ons een rondleiding dan kun je bij het prachtige Hotel Westende (een voormalige fabrieksvilla) een kop koffie of thee nuttigen met een lekker gebakje erbij voor 4,50 euro per persoon. Geef het aantal mensen, de datum en het tijdstip door via info@westende.nl, telefoon 0493-681313.

  • Bij brasserie Kasteelpoort kun je terecht voor ontbijt, lunch en diner, waarbij Christel Honing en Ron Michiels je verrassen met hun bijzondere menukaart. Kasteelpoort is slechts een paar tientallen meters van het kasteel vandaan en bij uitstek een prettige plek voor een zakelijke bijeenkomst, bruiloftsreceptie, diner en borrel.  

Kasteelpoort

 

PeelPas

Koop 'm bij ons: de PeelPas! Voor 5 euro kun je vervolgens tegen korting met je pas deelnemen aan allerlei activiteiten en attracties in de Peelregio. Waaronder dus ons museum van binnen en buiten beleven!

 

Cultuurroutes

Dan hebben we nog een aantal speciale cultuurroutes voor je in de aanbieding, waarbij we bijvoorbeeld ook samenwerken met andere streekmusea:

  • Van Ridders tot Jan Visser: geniet bijvoorbeeld van het rijke verleden van het kasteel van Helmond tot de eenvoud van het vroegere boerenleven, compleet met een echte Brabantse koffietafel in het Jan Visser Museum. Boeken? Via de VVV Helmond, vvv@bibliotheekhelmondpeel.nl, tel. 0492-522220.
  • Van Ridders tot Edah: bezoek eens het Edah musea en geniet van een heerlijke lunch bij Lunchen enzo! Boeken kan via VVV Helmond.

Wil je meer informatie over de routes of een cultuurroute boeken? Neem contact op met de VVV Helmond: vvv@bibliotheekhelmondpeel.nl, tel. 0492-522220.

 

Museumbezoek 

Brabant beschikt over talloze musea, kijk hier voor een aanbod in de regio. Ben je specifiek geinteresseerd in 50-plus uitjes? Kijk hier voor het aanbod. Wil je weten welke musea er zijn in het land? Lees het op de museum startpagina.nl!

 

Ontspannen in de regio

Naast tentoonstellingen, activiteiten, arrangementen en routes, kun je ook een voorstelling naar smaak bezoeken bij Theater Speelhuis, gevestigd op een unieke voormalige kerklocatie in Helmond. Theaters Tilburg is een prachtige plek om naar toe te gaan als je in de buurt van Tilburg en regio woont.  Theater Speelhuis

Zoek je na een bezoek aan ons museum nog een vakantieadres in de regio om eens lekker bij te komen? Kijk dan eens op www.eurorelais.nl, www.casamundo.nl en Vakantieparken Noord-Brabant.

 

 Plak deze code in uw blog of site:
word vriend