Audiovisuele kasteeltour 9 mei 2016

Kasteeltuin

Om alvast een indruk te krijgen van de nieuwe kasteelpresentaties, heeft Gemeentemuseum Helmond een audiotour ontwikkeld in samenwerking met de Helmondse toneelgroep Genesius en projectbureau Beam it up! De audiotour presenteert  interessante fragmenten uit de bijna 700 jaar lange geschiedenis van de middeleeuwse waterburcht. De audiotour is gratis te beluisteren, al wandelend door de prachtige kasteeltuin, vanaf de eigen smartphone, via de app IZITravel.

Beam It Up filmt acteur Genesius

Genesius

Het kasteel is gesloten voor museumbezoekers tot medio december. Vanaf juni kun je er al wel weer trouwen. Na de zomer worden de nieuwe kasteelpresentaties in het kasteel geplaatst. Om het publiek  alvast kennis te laten maken met de verhalen die in de nieuwe presentaties verteld worden, heeft het museum een audiotour ontwikkeld in samenwerking met Genesius.

Bijzondere verhalen

Het kasteel van Helmond bestaat bijna 700 jaar, de start van de bouw was in 1325. Daarna volgden meerdere bouwfasen, ieder tijdperk kende zijn eigen bijzondere verhaal. De authentieke middeleeuwse waterburcht met het grootste, nog bestaande grondplan van Nederland, was niet in 1 keer klaar. Het duurde honderden jaren om te komen tot het huidige kasteel. Kenmerkend zijn de vele verhalen door de eeuwen heen, van en over bewoners, en van hun relaties met de omgeving (de stad Helmond).

Kasteelbankjes

Bijzondere fragmenten uit de vele verhalen zijn te zien en te beluisteren in de audiotour. Al lopend door de kasteeltuin hoor en zie je 13 bewoners, gespeeld door de acteurs van Genesius.   Zij leiden je in langs het kasteel, en vertellen je over merkwaardige zaken, spannende roddels en andere leuke weetjes uit de tijd waarin deze bewoners leefden. Wil je even uitrusten en de tour zittend beleven, neem dan plaats op de zitbankjes in de kasteeltuin. Hier tref je een QR code aan die verwijst naar de kasteeltour.

heerlijk ontspannen in de kasteeltuin

IZITravel

De audiotour is te beluisteren en te beleven via de app IZITravel. Het werkt heel eenvoudig: download de app op de eigen smartphone of tablet, typ de naam van het museum in en open de audiotour met de naam Gemeentemuseum Helmond / Kasteel in Rep en Roer. Het museum heeft inmiddels tours over meerdere tentoonstellingen ontwikkeld die te zien en beluisteren zijn via IZITravel.

Tip: neem een eigen headset mee voor de smartpone of koop een set oortjes bij de balie van de Boscotondohal aan het F.J. van Thielpark, op loopafstand van het kasteel en gevestigd aan de overkant van het kanaal.

                                                                   
Plak deze code in uw blog of site:
word vriend