Moderne en Hedendaagse Kunst

Populaire beeldcultuur

Museum Helmond verzamelt internationale hedendaagse kunst, van 1960 tot nu. We kijken daarbij naar beeldende kunst geïnspireerd door onze populaire beeldcultuur als media, strip, televisie, film, mode, reclame, games en straatcultuur. Ook de postindustriële (stedelijke) samenleving is bron van inspiratie voor onze collectie. Veel van onze hedendaagse kunst kun je beleven in onze collectie online.

Drijfveren, dromen & angsten

Onze hedendaagse kunst weerspiegelt de drijfveren, dromen en angsten van de opeenvolgende decennia. Onze collectie is dan ook toegankelijk, dynamisch en avontuurlijk
en omvat meer dan 600 kunstwerken in alle disciplines van circa 200 kunstenaars zoals Lucassen, Combas, Daniëls, Van Lamsweerde, Gursky, Goicolea, DiCorcia, Lux, Opie, Kroner en Van der Sterren. 

Van Cobra tot Corneille

In de moderne kunstcollectie van Museum Helmond zijn ook werken opgenomen rondom Cobra en Ecole de Paris: van Bissière, Manessier, De Staël, Appel, Constant en Corneille tot Jorn, Hepworth en Masson. De collectie beslaat de periode 1920-1960 en gaat in tijd vooraf aan de hedendaagse kunstcollectie.
reset
Plak deze code in uw blog of site:
steunons