Menu

Kasteel Helmond

Vier je kinderfeestje in het kasteel

Want daar komen oude en spannende verhalen tot leven. Tijdens jouw feestje leer je meer over hoe een kasteel gebouwd wordt, wie er wonen, wat ze eten en drinken en wat ze op een dag allemaal doen. Maar ook leer je hoe een kasteel aangevallen en verdedigd wordt. En hoe komt een kasteelheer aan zoveel geld om zo’n groot kasteel te bouwen en te onderhouden? Je ontdekt het in Kasteel Helmond. Kies jouw kinderfeestje:

 • Weet jij hoe zwaar het is om ridder te zijn?

  Til maar eens een zwaard op en zet die helm op je hoofd. Poehpoeh! Wil je weten wat de kasteelbewoners eten en hoe hun tafelmanieren zijn? En welke straf krijg je als gevangene eigenlijk in de middeleeuwen? Enig idee wat een prikslee is? Beleef en ontdek het met je vriendjes in de kelders van het kasteel.

  Prijs: €5,50 per persoon

  Duur: circa 1,5 uur – start voor 15.30 uur

 • Tover jezelf om tot jonkvrouw of ridder

  Bezoek de prachtige kasteelzalen en luister naar de bijzondere verhalen over het kasteel en zijn bewoners. Daarna staat er een lekker glaasje ranja uit het vat en een kasteelkoek klaar in het Kasteelcafé. Goed uitgerust? Ga op zoek naar de schatten van het kasteel via de schildknapenroute (>7 jaar) of speurtocht (4-6 jaar). Spannend!

  Prijs: €8,95 per persoon

  Duur circa 2 uur – start voor 15.00 uur

 • Versier je eigen ridderhelm of prinsessenhoed

  Je begint eerst met een kasteelspeurtocht door de kelders. Daarna krijg je in het Kasteelcafé een glaasje ranja met kasteelcake. Steek dan je handen uit de mouwen en ga aan de slag met je eigen helm of hoed en maak deze zo mooi als je kan. Thuis laat je jouw prachtig versierde helm of hoed natuurlijk aan iedereen zien!

  Prijs: € 8,95 per persoon

  Duur: circa 2 uur – start voor 15.00 uur

 • Schilder je eigen wapenschild

  Ontdek alles over het leven op het kasteel en steek daarbij lekker je handen uit de mouwen. Je begint met een spannende speurtocht door de kelders van het kasteel. Van al dat speuren krijg je natuurlijk honger en dorst, daarom staat er ranja en kasteelkoek in het Kasteelcafé voor jullie klaar. Beschilder vervolgens je eigen wapenschild en neem ‘m mee naar huis!

  Prijs: €12,95 per kind, €8,95 per volwassene

  Duur: circa 2 uur – start voor 15.00 uur

Bij elk feestje inbegrepen:
entree kasteel, kinderspeurtocht, ranja met kasteelcake voor de kinderen, koffie/ thee voor de begeleiders en een kartonnen kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

Optioneel: bij de kinderfeestjes kun je vooraf of erna een lekkere tosti of pannenkoek met een bolletje ijs eten in het sfeervolle Kasteelcafé. De tosti’s kosten € 4,25 per persoon en de pannenkoeken € 5,00 per persoon. Bij de tosti en of pannenkoek krijg je de ranja er gratis bij.

 Algemene voorwaarden
– de kinderfeestjes kun je dagelijks boeken tijdens openingstijden van het museum

– de prijzen gelden voor kinderen en volwassenen tenzij anders vermeld

– er is geen minimum of maximum aantal deelnemers

– kinderen verblijven onder begeleiding van een volwassene in het kasteel

– betalen kan contant of met PIN 

– kosteloos annuleren kan tot 24 uur van tevoren