Menu

Kasteel Helmond

Vier je kasteelkinderfeestje

Want daar komen oude en spannende verhalen tot leven. Tijdens jouw feestje leer je meer over hoe een kasteel gebouwd wordt, wie er wonen, wat ze eten en drinken en wat ze op een dag allemaal doen. Maar ook leer je hoe een kasteel aangevallen en verdedigd wordt. En hoe komt een kasteelheer aan zoveel geld om zo’n groot kasteel te bouwen en te onderhouden? Je ontdekt het in Kasteel Helmond. Kies jouw kinderfeestje:

 

 • Zwaar hoor om ridder te zijn!

  Til maar eens een zwaard op en zet die helm op je hoofd. Poehpoeh! Wil je weten wat de kasteelbewoners eten en hoe hun tafelmanieren zijn? En welke straf krijg je als gevangene eigenlijk in de middeleeuwen? Enig idee wat een prikslee is? Beleef en ontdek het met je vriendjes in de kelders van het kasteel.

  Prijs: €5,50 per persoon, max. 8 kinderen/volwassenen (volwassenen uit hetzelfde huishouden)

  Duur: circa 1,5 uur – start voor 15.30 uur

 • Op toer door het kasteel

  Bezoek de prachtige kasteelzalen en luister naar de bijzondere verhalen over het kasteel en zijn bewoners. Daarna staat er een lekker glaasje ranja uit het vat en een kasteelkoek klaar in het Kasteelcafé. Goed uitgerust? Ga op zoek naar de schatten van het kasteel via een spannende speurtocht.

  Prijs: €7,95 per persoon,max. 10 kinderen/volwassenen (volwassenen uit één huishouden)

  Duur circa 2 uur – start voor 15.00 uur

 • Ontdek het zoldermysterie

  Heel spannend hoor, krakende vloeren, kruipen onder balken door, boeken die omslaan, kaarsen die uitgaan… oh en dat oude rad gaat ineens draaien! Ondertussen vertellen de schaduwen en schimmen hun kant van het verhaal, want hoe is de enorme kasteelbrand in 1549 eigenlijk ontstaan? Beleef dit mysterie over brand, opbouw, kasteelbewoners en… nog veel meer.

  Prijs: €8,95 per persoon, max. 10 kinderen/volwassenen (volwassenen uit één huishouden)

  Te doen op woensdag om 14.00 en 15.00 uur en op zaterdag om 13.00 uur, 14.00 uur en 15.00 uur. Leeftijd vanaf 8 jaar. Max. 10 personen. Niet geschikt voor rolstoelafhankelijke bezoekers of bezoekers die slecht ter been zijn.

 • Vier jouw zomer 2020 feestje

  Eerst ga je heerlijk speuren. Daarna ga je op zoek naar de historische figuren en vertelt de kasteelgids mooie en bijzondere verhalen over de bewoners en de geschiedenis van het leven op het kasteel.

  Alle kinderen krijgen een flesje Wesselman Jenever in het Kasteelcafé met kasteelcakeje

  Voor de jarige is er een broodplank, speciaal door de timmerman gemaakt, die je thuis zelf mag versieren!

  Prijs: € 8,95 per persoon, maximaal 10 kinderen/volwassenen (volwassenen uit één huishouden)

Bij elk feestje inbegrepen:
entree kasteel, kinderspeurtocht, ranja met kasteelcake voor de kinderen, koffie/ thee voor de begeleiders en een kartonnen kasteelvlag voor alle kinderen om thuis te versieren.

Optioneel: bij de kinderfeestjes kun je vooraf of erna een lekkere tosti of pannenkoek met een bolletje ijs eten in het sfeervolle Kasteelcafé. De tosti’s kosten € 4,25 per persoon en de pannenkoeken € 5,00 per persoon. Bij de tosti en of pannenkoek krijg je de ranja er gratis bij.

 Algemene voorwaarden
– de kinderfeestjes kun je dagelijks boeken tijdens openingstijden van het museum

– de prijzen gelden voor kinderen en volwassenen tenzij anders vermeld

– kinderen verblijven onder begeleiding van een volwassene in het kasteel

– betalen bij voorkeur met PIN 

– kosteloos annuleren kan tot 24 uur van tevoren