Ongewoon

• Kunsthal Helmond

Ongewoon

Alledaags

Fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg maakt als gastcurator van ‘Ongewoon alledaags’ een keuze uit de collectie van Museum Helmond, met de nadruk op de fotografie- en hedendaagse kunstcollectie.

Olifantenpaadjes

Van der Burg is onder meer bekend van zijn wekelijkse rubriek ‘heerlijk genieten’ in De Volkskrant, waarin hij gewone Nederlanders en hun liefhebberij in het zonnetje zet. Eerder werd hij landelijk bekend met zijn fotoproject over zogeheten olifantenpaadjes: afkortingen die afwijken van de door de gemeente aangelegde paden. In 2019-2020 maakte hij furore met een theatershow met onder anderen Marcel van Roosmalen, met wie hij ook de onlangs verschenen bestseller ‘Nederland onder het systeemplafond’ maakte over typisch Nederlandse vergaderingen en cursussen.

• Abstract!

Tentoonstellingen kunsthal