Menu

Kasteel in Brand!

 • 17 december 2020
 • 31 december 2024
 • Kasteel Helmond

Kasteel in Brand!

Zoldertour

Tijdens de zoldertour ‘Kasteel in brand!’ dwaal je over de eeuwenoude zolder van het kasteel. Schaduwen en stemmen voeren je langs authentieke kasteelelementen en vertellen je over de grote brand in 1549. Het is een tocht over krakende vloeren, onder oude houten balken en spanten door en via spannende doorgangen, naar ruimten waar kaarsen ineens omvallen en boeken spontaan openslaan en waarbij een middeleeuws ophaalrad plotseling weer draait zoals ooit. Kom naar dit intrigerende en waargebeurde verhaal op zolder en ontdek het zelf.

Begeleide tour

De zoldertour wordt begeleid door een gids. De tour is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar en draait tijdens openingstijden op zaterdag en zondag. De temperatuur op zolder is bepalend voor het wel of niet plaatsvinden van de tour. Soms is het er te warm en soms gewoon te koud. De kasteelzolder is toegankelijk voor bezoekers die goed mobiel zijn. De kasteelzolder is namelijk bewust zo authentiek mogelijk gehouden. Zo loop je hier en daar onder eeuwenoude balken door of er zelfs eroverheen. Het is dus best spannend op zolder!

Reserveren

Wil je meer informatie over de tour of reserveren, bel dan met tel. 0492-587716 of vraag je boeking aan via boekingen@museumhelmond.nl.

Tarief

Voor deelname aan de zoldertour betaal je € 2 per persoon. Dit is exclusief de entreeprijs. De toegangsprijzen voor Kasteel Helmond vind je hier.

Bordspel Brand!

Je kunt je bezoek aan de zolder combineren met het bordspel Brand!. In dit spel dat je kunt spelen in de torenkamer naast de Kasteelwinkel, kruip je in de huid van een personage uit het zoldertourverhaal. Het kasteel is afgebrand, de kasteelheer is woedend en wil maar wat graag erachter komen wie de dader is…

De zoldertour ‘Kasteel in brand’ is mogelijk gemaakt met steun van BankGiro Loterij.

 

 

 

 

 

 • Stilte heeft het laatste woord

  Tentoonstellingen kunsthal

  Bekijk de tentoonstelling Te zien
 • Ontdek de collectie

  Collectie Museum Helmond

  Toon de collectie
 • Kunsthal Helmond

  Locaties

  Ga naar Kunsthal Helmond